o PGA czujnik obrazu CMOS

L

lhlbluesky

Guest
jeśli zakres wzmocnienia PGA (stosowane w czujnik obrazu CMOS) jest 1 ~ 9, a następnie do czujnika małych (np. 300.000) pikseli, to jest, że mniejszy zakres wzmocnienia powinny być stosowane, takie jak 1 ~ 2, a dla czujnika dużych (np. 10000000) pikseli, jest to, że większy zakres wzmocnienia powinny być stosowane, takie jak 7 ~ 9? Czy mam rację? pls daj mi advice.thanks wszystkich.

Co masz na myśli przez PGA, a zakres korzyści? Mam doktorat w czujnik obrazu CMOS projektowania i zaprojektować je do życia, ale nie jestem pewien co pytasz. Jakiego typu CMOS? Czy to tylko czujnik jesteś nawiązujący do, czy jest to czujnik zintegrowany z aparatem?

jest czujnik (ogólnie) zintegrowane camera.and PGA jest programowany zakres amplifier.gain uzyskać dotyczy zakresie powiększeń.

Czujnik jest chip z tablicy pikseli, nic więcej (no, dekodery adresu i wzmacniacze wyjściowe itp.). Aparat jest czujnik z adresowania, podkręcanie, przetwarzania itd. mognification jest zjawisk optycznych i nie ma nic wspólnego ze wzmocnieniem. Zoom cyfrowy jest w zasadzie kadrowanie obrazu. Gdzie jest ten wzmacniacz PGA w citcuit? jest to po analogowe wyjście czujnika (w aparacie)? Jeśli tak, to zakładam, że jest to tylko rodzaj kontroli kontrastu (lub zdobyć), jeśli stronniczy prawidłowo balansu bieli.

pikseli na PGA --- --- ADC ---- cyfrowego przetwarzania

[Quote = lhlbluesky] piksel na PGA --- --- ADC ---- cyfrowego przetwarzania [/quote] Więc to jest po analogowe wyjście czujnika, to odsyłam do mojego poprzedniego postu.

lhlbluesky, haw-haw, należy napisali ten problem w naszym cotygodniowym discussion.In przedmiotem naszych Chip CIS, Digital Programmble wzmacniacz Wzmocnienie jest stosowany jako adjust.After kolor Pixel Bayer konwersji photocurrent do spadku węzła magazynowania, R i wyjście B piksela są readouted przez górną autobus WNP, podczas gdy pixel G wykonywane są przez niższe autobusem. Ponieważ balansu kolorów często głównym zadaniem naszego chip, DPGA będzie działać jako analogowy układ mnożący, które mogą zmienić sygnał bez przetwarzania DSP. Oryginalny projekt pochodzą z CCD analogowo-front-end circuit.as na inny zakres wzmocnienia (1-3,2-6,3-9), to tylko skierowanych do różnych warunków oświetlenia, a nie wielkość piksela tablicy.

[Quote = zhaoshibin] należy napisali ten problem w naszych cotygodniowych dyskusji temat. [/Quote] Przepraszam, czy istnieje coś takiego jak tydzień dyskusji temat? Gdzie to jest? Dzięki

Zysk PGA nie ma nic wspólnego z wielkością tablicy czujnika. Po zmianie czułości ISO aparatu cyfrowego, to w zasadzie precyzować uzyskać PGA. W warunkach słabego oświetlenia wyjścia czujnika są niskie i aby uzyskać pełną rozdzielczość ADC sygnał jest wzmacniany przez PGA.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back