o mikrokontroler

Y

yviswanathbe

Guest
Cześć przyjaciele, używam AT89C2051 mikrokontroler (Moje wnioski są bardzo małe, dlatego wybrałem ten IC i nadal pracuje na tym IC). Teraz chcę używać Microchip PIC mikrokontroler. Dostaję za 30 rupii AT89C2051 na lokalnym rynku. Czy ktoś mógłby zaproponować mi mikrokontroler z PIC (20 pin, niskie koszty). Dzięki i Pozdrawiam, Viswanath.

Najniższy koszt PIC jest 8-bit PIC16F720-I / P, który sprzedaje z Microchip 1,32 dolarów w pojedynczych ilościach. To około 60 rupii.

[/COLOR] jesteś? Proponuję sprawdzić pic 16f84a stronie mikroczip [url = http://www.microchip.com/stellent/idcplg?IdcService=SS_GET_PAGE&nodeId=1406&dDocName=en531769] Low Cost Demo Forum [/url]

Uważam, że PIC16F84A będzie kosztować trzy razy tyle i będzie urządzenie 18-pin. Zakładam, że 20-stykowe były potrzebne, aby uzyskać więcej I / O?

Witam Wszystkich, Dziękuję za odpowiedzi i sugestie cenne. Chciałbym PIC16F720 używać zgodnie z sugestią "grieblm", ponieważ zbliża się do 60 rupii indyjskich. Jeszcze raz dziękujemy. Pozdrawiam, Viswanath.

Dlaczego preferuję atmel. Myślę, że mają małe na linie

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back