O LVDS separacji autobus

W

wilbert_hj

Guest
Jestem projektowaniu wysokiej prędkości board.LVDS autobusem są wykorzystywane w tej konstrukcji.

Autobus LVDS sygnału prędkości powyżej 500 MHz, więc problemu SI jest bardzo ważne.
ale mój PCB nie ma wystarczająco dużo miejsca na autobus LVDS ślad grupy routingu.Mam polać niektóre płaszczyzny miedzi GND między parami LVDS w każdej grupie LVDS sygnał do kontroli wpływ przesłuchów.

Szlaki LVDS w 0.1mm width/0.15mm różnicy między wierszami.Czy ktoś może mi powiedzieć, co jest minimalną wartość miedzi odległości separacji GND?

Ja po prostu umieścić jeden sygnał linii GND w 0.3mm szerokości jak oddzielenie linii różnicowej (autobus LVDS płaszczyzny sygnał jest ułożone między GND samolotów PWR).

Czy będą jakieś problemy w moim projekcie?chętnie o radę!

Dzięki!

Będziesz miał do utrzymania stałej płaszczyzny podłoża pod wszystkie pary LVDS różnicy.Różnicy impedancji muszą być kontrolowane.

Nie sposób powiedzieć, czy będziesz miał żadnych problemów, nie znając wszystkich parametrów, takich jak PCB stałej dielektrycznej, grubość warstwy, szerokość śladu, Ślad separacji itp.

Wyszukiwanie arkuszy danych dla transceiverów dla odpowiednich poziomów impedancji.

Istnieje wiele darmowych narzędzi oprogramowania, które można pobrać.

Nie wszystkie z nich można obliczyć różnicę impedancji though.

Można też skontaktować się z National Semiconductor i postarać się o wygodne slajdów papieru Kalkulator zasady "Transmisja Rapidesigner Line".P / N 633200-001

moim statku jest kontrolowany impedancji i impeddance jest 100ohm jak diffiferntial linii.

Być może nie zrozumieć mojego question.my pytanie może być opisane jak poniżej:
1). Czy konieczne jest dla mnie miejsce jakieś miedzi GND między wierszami LVDS autobusowego (8 par LVDS jako magistrala danych)?
2). Jeśli to konieczne, co jest wartość minimalna szerokość miedzi?Teraz mogę umieścić tylko GND linii pomiędzy parami LVDS, szerokość linii jest 0.15mm.is wystarczy separacji przesłuchy sygnału?

Pomóż mi!

HELLO!

Mam już doświadczenie na drodze sygnału LVDS już wiele razy i na podstawie mojego doświadczenia w zakresie wprowadzania straży GND na każdej parze jest pewna grubość GND i niektóre rozliczenia między sygnałem i GND.

Zwykle klient dał to widowisko:

Szerokość sygnału:
Prześwit między Signal Para:
Minimun GND Szerokość:
Rozliczenie między sygnału i GND:

To widowisko podane są na podstawie wyników symulacji tam laboratorium.Zakładając, że jesteś niezależny projektant, i na podstawie moich experince na LVDS można wziąć 0.2mm (0.3mm jest lepsza, jeśli masz wystarczająco dużo miejsca) w szczelinie pomiędzy GND i sygnał i weź 0.3mm minimum GND szerokość (grubsze tym lepiej) dla każdego par.Upewnij się, że poprzez wejście GND na stronie końca GND uniknąć anteny i do stałej GND i znacznie lepiej, gdyby można wiele wejściowych GND przez ale upewnij się, że utrzymanie 0.2mm do sygnału LVDS.

Również samo jak innych informacji prosimy o stałej płaszczyzny GND pod sygnał LVDS.Mam nadzieję, że rozumiesz moje wyjaśnienia i moje gramatyki.

JAY-R ---->>> Filipiny

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back