o dzielnik napięcia

N

news

Guest
<i>CenterNet Dzieciom</i> to specjalna świąteczna oferta operatora CenterNet. Została ona stworzona z myślą o rodzicach, którzy podjęli decyzję o zakupie telefonu dla dziecka i poszukują bezpiecznej oferty.

Read more...

Witam, chcę wdrożyć dzielnika napięcia przez kondensatory w serii na dysk wzmacniacz MOS. oprogramowanie kan `t symulacji obiegu, ponieważ nie ma stałego polaryzującego do bramy tranzystora MOS. Chcę wiedzieć, czy tej pracy układu w rzeczywistych chip. dzięki.

faktycznie układ będzie działać tylko dla sygnałów AC, ponieważ kondensatory dont postaci dzielnika napięcia dla prądu stałego ... więc spróbuj dając sygnał AC i symulacji ....

Nigdy nie będzie działać na układ. Tak jak powiedziałeś, trzeba określić napięcie DC przy bramie urządzenia.

Zasadniczo, pojemnościowy dzielnik działa zarówno AC i DC w zmiany napięcia wejściowego, ponieważ (1/sC2) / (1/sC1 +1 / SC2) = C1 / (C1 + C2), który jest niezależny od częstotliwości. Tak więc każda zmiana napięcia wejściowego spowoduje proporcjonalną zmianę produkcji. Jednak, wyjście tego układu jest silnie uzależniony od stanu początkowego układu (zgromadzonego ładunku w kondensatorach), które nie mogą być zagwarantowane, chyba że jakieś dodatkowe obwody zostały dodane, aby rozwiązać ten warunek początkowy. Również układ nie jest łatwo być symulowane za pomocą analizy AC, chyba że zmuszony symulatora, aby przejść wstępną analizę punktu pracy i dostarczenie jej do symulatora, aby analiza ac. (Może trzeba dodać obojętne rezystor do masy z ogromną wartość)

Zasadniczo, pojemność ma nieskończoną impedancję przy DC; Vin jest więc odłączone od obwodu ..

Myślę, że w realizacji krzemu, nigdy nie jest idealny cap cap. Ograniczone impedancji pomiędzy dwa węzły cap. Oznacza to, że zawsze jest prąd upływu równolegle z kapturkiem. W końcu punkt DC decyduje prąd upływu. , Które prowadzą do ogromnych zmian. Tak więc podział napięcia DC z limitem będzie to zły pomysł. Może jednak być nadal używane do wysokich częstotliwości sygnału.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back