"Normalny" przekaźniki na RF

A

avdrummerboy

Guest
Hey guys, I zakończeniu kontroli pole mojej anteny zdalnej Switcher i jestem teraz na budowaniu rzeczywistego przełącznik części.Nie znalazłem kilka 10A 120VAC PCB przekaźniki na radshack około 4,50
dolarów pop.I zastanawiałem się czy ktoś wie, co jest o nich w różnych RF, jakie problemy się spodziewać.Mam 1800 dolarów Kenwood radia, że wolałbym nie zniszczyć (choć wybudowany prawdopodobnie w ochronie okładka mnie tam.) Anyway, I figured że przekaźniki 10A byłaby wystarczająca dla 100Watts produkcji lub mniej, że będzie działać.

Any help / doradztwo greatly appreciated.
PK

Witaj,

Nie
jestem szczególnie zaznajomiony z radioamatorskich kwestii, ale myślę, że to może być wykorzystywane do SW (może z pewnymi ograniczeniami), ale nie nadające się do pasma UHF i VHF.Podstawowy problem polega na kontakcie inductivity przyczyną niedopasowania impedancji.W SW, w inductivity mogłaby prawdopodobnie być zrekompensowane przez różne "Matchbox" strojenie.

Pozdrowienia,
Frank

Byłem tylko na planowanie wykorzystania w HF (te same podstawowe w zakresie oprogramowania.) Większość PCB przekaźniki nie wydają się zbyt dobrze wyglądać powyżej około 150MHz.Po raz kolejny są małe PCB przekaźniki, więc Indukcyjność nie powinno być dużo, ale wiem, że nie podejmuje się trudne do ruiny sygnału.

Witaj,

Wyszukiwacz z serii 43 PCB relay (10A/250VAC kontakt rating) I znalazłem kontakt Indukcyjność około 12 nH z nieobrobionego pomiaru.Myślę, że powinno to być istotne impedancji element należy uznać poniżej 150 MHz.Przekaźnik posiada 15 mm wysokości przypadku starszych "wysoką" przekaźniki można spodziewać się już kontakt nogach, a tym samym wyższych Indukcyjność.

Pozdrowienia,

Frank

należy użyć gazu wypełnione przekaźniki tylko na częstotliwościach => 50MHz

jeśli było ono 2meters pasma tak wypełniona gazem konieczne byłoby

ale to brzmi dobrze, dopóki oddzielenia wszelkich stray rf z przekaźniki uzwojeń do ziemi

i dont włącz je wysyłanie transmiting (a niewielkie opóźnienie może być zbudowany w użyciu nasadki lub coś)

Tak mi się położyć i diody cap całej przekaźnik cewki.

Niska moc GHz przekaźniki są często koncentryczne typu trzciny, dużej mocy HF przekaźniki są raczej klasycznego electromechanic typu,
np. różne przekaźniki z Tohutso, Japonia.Zobacz dystrybutor www.rfparts.com / coaxial.html odniesienia.

Frank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back