Niewielki zasięg od Tetramax

J

Jennis

Guest
Dostaję niską relację z Tetramax. Nie istnieje problem związany uncontrolleble zegara i / reset ale ATPG nietestowalna błędy są bardziej, czy to jest problem? Także od najwyższego poziomu raportu pokrycia, trzy sub-bloków o bardzo niskim zasięgu (około 70%). Bloki te są bardzo małe bloku i składa się głównie z kombinowanych logiki, muszę wstawić punkt pomiarowy do tych bloków? Próbowałem wstawić kilka TEST-punktów, ale to nie poprawiło zasięg badania. Czy ktoś może sugerować, w jaki sposób można naprawić niskie covearge lub jakie są przyczyny niskiego zakresu. Dzięki

Mam doświadczenie trochę niski zasięg problemu z bloku mającego wiele stałych wartości. W moim przypadku miałem programowalny filtr z twardego bloku przewodowej wyboru współczynnika. Ponieważ było dużo komórek kolumnami, zasięg był bardzo niski (nietestowalna). Ustalona wartość może być wskazówka. Jeśli to sprawa może być trudno poprawić zasięg skanowania (jak w moim przypadku I wprowadziła bezpośredni test reakcji filtra zrekompensować niski zasięg).

Dzięki skal81! Mój projekt ma niektóre komórki krawat, ale nie jestem pewien, czy to jest powód. Mój projekt ma około 4k nietestowalna usterek, które przyjdą z powodu pierwotnych ograniczeń. Czy jest to oczekiwane rezultaty. Jestem ustawienie niektóre porty do stałej, aby projekt w trybie skanowania, ale z powodu tych różnych wewnętrznych węzłów coraz stałą wartość 1/0. Czy ktoś doświadczył tego rodzaju emisji (z powodu pierwotnego ustawienia ograniczenia) to proszę dać mi znać żadnych poprawek. Dzięki

Zapomniałem jeden punkt. Spróbuj uruchomić następujące polecenie report_fault-all> fault_report.flt będzie zrzucić całą winę Tetramax wykryty i tam klasa tak: SA1 UT NET1 SA1 NO NET2 .... Druga kolumna jest kod klasy, a to wskazuje ci powód netto nie może być test. Na przykład jest tutaj UT niewykrywalne powiązanej i tak dalej. Znajdziesz znaczenia kodu w instrukcji obsługi lub w raporcie wydanym przez komendy: report_summaries Korzystanie z tych danych, możesz spróbować sprawdzić usterki nie są testowane i siatki tworząc problem.

Dzięki używałem dowodzi i że większość wad wynikają podstawowych ograniczeń. Zrobiłem kilka modyfikacji w RTL i teraz zasięg jest w porządku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back