nieskończonej płaszczyzny podłoża w założeniu EM symulatorów

S

shahid78

Guest
Cześć

Ja po prostu zastanawiasz się, dlaczego nie ma nieskończonej płaszczyzny podłoża założeniu niektórych EM symulatorów jak ansoft twórcy lub
jego IE3D Zelandii.

w rezultacie mamy cant get accuarate wyniki dla elementów skończonych ziemi samolotów.

Jakie korzyści tych oprogramowania dostać gdy korzystają z takiego założenia?

I z pewnością docenią wszelkie komentarze na ten temat.pozdrowienia

hello guysnikt nie jest komentowanie na to pytanie.

to jest zbyt proste lub zbyt trudne?

wszelkie uwagi mile widzianepozdrowienia

Shahid:

Nieskończonej płaszczyzny podłoża założeniu jest ukryte w planarna EM symulatorów, które działają w "otwarte" symulacji środowiska.W Mom rozwiązania, jakie stosują, są oparte na założeniu nieskończonej płaszczyzny podłoża, dlatego część z matematyki, że są one używane.Możesz modelu skończonej ziemi samoloty w nich, ale trzeba wyraźnie wyciągnąć skończonej płaszczyzny podłoża i symulować go jako oddzielny meshed dyrygent.Więc te skończonej płaszczyzny podłoża problemów można czasami wymagają dużej ilości pamięci, aby rozwiązać.

Jednakże, jeśli masz anteny elementu, który jest bardzo blisko obcinana krawędzi podłoże, na planarna symulatorów nie może tego modelu, chyba że używasz jednego z symulatorów, że modele dielektrycznych bloki lub cegieł do symulacji powietrza wzdłuż krawędzi z dielektrykiem.Może to praca dla prostych modeli, ale nie sądzę, można naciskać zbyt daleko.

I prawdopodobnie szukać pełnego 3D w czasie podejścia do domeny symulacji skończonej płaszczyzny podłoża symulacje.Myślę, że są one nieco bardziej wydajne dla anteny problemów - zwłaszcza na szerokopasmowy analizy.

W Ansoft produktów możesz mieć skończone ziemi, przez wyczyszczenie pola powiązanego przypisać wzbudzenia w oknie dialogowym.W rzeczywistości nieskończonej ziemi dla dużych elektrycznie antenas jest pewne, co prawdziwe.niewielki rozmiar dużych ziemi, o wysokiej konduktywności, że jest doskonałym lustrem dla promieniowania EM.

mtu:

Czy to prawda dla planarna solver w Ansoft projektant?

W wielu przypadkach można rozważyć skończonej płaszczyzny podłoża do nieskończonej dla dużych systemów antenowych.Jednak myślę, że gruntownej anteny projektant chce mieć pewność, że krawędź prądy płynące nawet na dużych obszarach ziemi samolot nie miał negatywnego wpływu na anteny.Może być to szczególnie prawdziwe w odniesieniu do fazy wachlarz systemów antenowych.

Zgadzam się, że nieskończonej ziemi samoloty są wystarczające jako pierwszego rzędu zbliżenia.

Shahid

Ja jestem przy użyciu HFSS, a nie masz pewności co do projektanta, ale uważamy, że powinny tam być.

Irfan

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back