Nielegalne odniesienia do net-problemu

E

eng_msa_8_8

Guest
zawsze @ (państwo) rozpocząć F = 1'b0; G = 1'b0; if (stan == Go1) F = 1'b1; else if (stan == Go2) G = 1'b1; koniec ** Error: E :/ STUDY/VERILOG/VERILOG/projects/test1.v (27): (Vlog-2110) Nielegalne odniesienia do wartości netto "F". ** Error: E :/ STUDY/VERILOG/VERILOG/projects/test1.v (28): (Vlog-2110) Nielegalne odniesienia do wartości netto "G". ** Error: E :/ STUDY/VERILOG/VERILOG/projects/test1.v (30): (Vlog-2110) Nielegalne odniesienia do wartości netto "F". ** Error: E :/ STUDY/VERILOG/VERILOG/projects/test1.v (32): (Vlog-2110) Nielegalne odniesienia do wartości netto "G". gdzie jest problem???????? tutaj jest cały test moduł kodu; parametr Idle = 2'b00, Go1 = 2'b01, Go2 = 2'b10; reg [1:0] państwa; reset drut, F, G; drut t1, t2 reg; reg zegar ; początkowej rozpocząć CLOCK = 1'b1; zawsze # 5 zegar = zegar;! koniec always @ (zegar posedge lub Reset posedge) if (Reset) Państwo

Witam Spróbuj tego
Code:
 testowa; parametr Idle = 2'b00, Go1 = 2'b01, Go2 = 2'b10; reg [01:00] C_State, N_State; reg Reset; reg F, G; drut t1; reg t2; zegar reg; początkowy rozpocząć zegar = 1'b1; zawsze # 5 zegar = zegar;! koniec początkowy rozpocząć Reset = 1'b1; # 25 Zerowanie = 1'b0; end / / sekwencyjny logika machiny państwowej zawsze @ ( zegar posedge lub Reset posedge) zacząć if (Reset) C_State

Mam do Ciebie pytanie shitansh. I ma coraz błędu "(Vlog-2110) nielegalna odniesienie do sieci" dla zmiennej Inout. Czy to, że nie możemy zadeklarować Inout jako rodzaj reg?

To zależy, jak masz napisane kod pin dwukierunkowy. Zasadniczo otwarte pin spustowy.

można wypracować. Powiem wam problem mam z widokiem. Chcę, aby zaimplementować odpowiednią zmianę w rejestrze z danymi w wejściu. Tak, mam do zdefiniowania tego rejestru jako Inout. Kiedy określić go jako reg, problem zaczyna ....

wyślij mi część kodu gdzie jest problem. Dam rozwiązanie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back