"Nie wolno krawędzi w ścieżce poziomie wrażliwych" w zł

J

jay_ec_engg

Guest
Podczas kompilacji mojego testbench Verilog jestem gettting błąd "Edge nie wolno w drogę poziomie wrażliwych" Co może być tego powodem?

Czy możesz podać fragment kodu źródłowego? Trudno powiedzieć, nie widząc co się stało. Chyba, że masz na przykład poziom wrażliwych rejestru (np. poziom wrażliwych zatrzask) i próbujesz przypisać wartość do niego przy krawędzi wrażliwych deklaracji.

Czy u otrzymaj przy kompilacji / symulację kodu?? które symulator, jeśli można udostępniać kod tb?

Kiedy próbuję zasymulować ten stanowisku badawczym w tym czasie jego pokazując następujący błąd .... "Nie wolno krawędzi w ścieżce poziomie wrażliwych" .. może ktoś mi pomóc? ----------------------------------------------- Temp modułu ( clk, enableN, data); wejścia clk, wejście enableN; dane wyjściowe; reg [15:0] temp; / / określić z poziomu hamowni przypisania danych = enableN!? temp. [15]: 1'bz; always @ (negedge clk) jeżeli temp = # 35 {temp [14:0], temp [15];} określić specparam busOff = 40; specparam zero = 0; ((enableN!) posedge enableN *> danych) = (zero, zero, busOff); endspecify endmodule / / Temp

Nie zbyt pewny, ale to może być, bo określić czas propagacji między enableN krawędzi świadomości i outout danych, gdy dane są przypisane poprzez ciągłe zadanie? Opóźnienie podać się do przejścia enableN, gdy "dane" wyjścia zależy od poziomu enableN (zamiast krawędzi). Co jeśli podasz opóźnienie bezpośrednio w ciągłym deklaracji zadanie?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back