NiCD ładowarka

J

Jack// ani

Guest
Witam wszystkich, Czy ktoś sugerują, że inteligentne schemat ładowarki lub pomysł? Jaka powinna być strategia ładowania, jeśli jego uC ładowarki oparte? Dzięki

Dla NiCd prąd stały algorytm działa dobrze. Jeśli jest termistor na baterii można użyć wysokiej stawki opłat, natomiast monitorowanie temperatury. W przeciwnym razie będziesz musiał użyć powolna metoda ładowania.

Dziękujemy all.the stron były bardzo helpful.I studiuję je teraz. To jest dla mojego ostatniego project.Im roku ma zbudować usb podłączone ładowarka do Ni Cd i Ni MH, kontrolowane przez philips lpc 2148, który jest ramię 7 mikrokontroler z usb 2.0.The ładowarka ma zasilane z port usb, może ktoś mi pomóc z konstrukcją urządzenia ładującego. Jeszcze raz dziękuję, Sandhya

jakiś pomysł jak moniter parametry baterii przy użyciu mikrokontrolera?

[Quote = Jack / / Ani] Witam, Czy ktoś zaproponować jakiś inteligentny schemat ładowarki lub pomysł? Jaka powinna być strategia ładowania, jeśli jego uC ładowarki oparte? Dzięki [/quote] Oczywiście kumpel, sprawdź ten link: To dla baterii litowo-jonowej, ale może za NiCads też bez zmian. Jeśli dasz mi specyfikacje (prąd / napięcie) można sporządzić schemat dla Ciebie również ... http://www.uoguelph.ca/ ~ Antoon / circ / lithium.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back