newbee> do LCS PIC

A

alvarorahul

Guest
cześć

ja jestem dobrze zorientowanych w 81051/52 programowania

ive także zrobić trochę na 8085 LP

Chciałbym, żeby w venture programowania PIC

więc chciałbym wiedzieć jak przejść to ok

1) wat bk shd i odnoszą

2) _which PIC ľCshd i przejść do

3) programowanie jest dla wszystkich taki sam LCS PIC?

przede wszystkim iść do http://www.winpicprog.co.uk i tutoriale PIC przeczytać na tej stronie.

Istnieje wiele książek związanych z mikrokontrolerami PIC jak "Quintessential mikrokontrolera PIC", "Programowanie i dostosowywanie mikrokontrolera PIC", "PIC'n tempa" itp. można pobrać szereg książek z Ebooks Upload / Download sekcji edaboard.

Chciałbym powiedzieć, że należy udać się do PIC16F628A i PIC16F877A.

"Programowanie jest dla wszystkich taki sam LCS PIC?"

no i tak.Jeśli program w montażu następnie programowania dla wszystkich 14-bitowe dawać podstawowe są takie same, ale dla 16-bitowego rdzenia programowania jest inna, ponieważ mają one różne zestawy instrukcji.ale jeśli program w C to nie ma znaczenia w ogóle.

Jeśli masz więcej pytań proszę pytać

mam nadzieję, że pomoże

lepiej będzie, jeśli przejdziesz do www.microchip.com i sprawdzić karty z mikrokontrolerów.

Jest to najlepszy sposób na sprawdzenie abt każdy mikrokontroler.Proponuję wybrać się na PIC16F877AProgramowanie w języku C jest taki sam dla wszystkich fotek, ale jest inny dla każdego lang w przypadku montażu ...Również najbardziej imp część jest wiedzieć, abt porty .....

Najlepsza książka to "Dostosowywanie mikrokontrolera PIC przez Myke Predko".Programowania jest mniej więcej taki sam dla wszystkich micros tej rodziny.Strona Michrochip jest wspaniałym źródłem do nauki, ponieważ ma wiele noty aplikacyjne itp.

kchandra85 napisał:

................Programowanie w języku C jest taki sam dla wszystkich fotek, ale jest inny dla każdego lang w przypadku montażu ....................

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back