negatywne napięcia adc

S

shaz

Guest
cześć

Jestem projektowania pomiaru temperatury projektów, w których używam J, K, R, S, E, T termoelementy typu.J, K, R, S zapewnić mi 0 - 5 V (po etapie opamp), ale i e t termopary typu zapewnić mi negatywnego napięcia (gdy akt od-200C do 0 Celcisus).jeśli ja wzmocnić ll się ujemna. potem jak będę paszy to adc.wht obwody należy użyć do tego negatywnego napięcia na pozytywne skali, czyli jak na przykład zmiany typu T

-200C do 400C i get ouput napięcia 5.603mV do 20.872mV. Muszę konwertować na 0 - 5 V do paszy dla ADC.

i cant odrębne J, K, R, S i E, T termopary wejść.tak ja potrzebuję ogólnym obiegu, tak, że jeśli stosuje się żadnych danych (J, K, R, S, T, E) i powinien dostać ouput wynikające z 0-5 V jest wejście negatywne lub pozytywne.

thanx

Spójrz na obrazek poniżej ..
Ogólnie, wzmacniacz celu, który można wykorzystać do wzmocnienia sygnału, jak również poziom przesunięcie ..
Co musisz zrobić, jest użycie dwóch sekcji 8-way (lub, co jest wymagane) przełącznikiem obrotowym:
- Punkt pierwszy - podłączony do układu odniesienia może być użyty do zmiany poziomów z ujemnego na dodatni, wynik pozytywny "wyższe" pozytywne etc ..
- Część druga - podłączony do drugiego wzmacniacza pomiędzy (-) wejście - przez regulowane rezystory i GND (0V) ustawia wzmocnienie całego obwodu w celu zapewnienia, 0-5V wyjście ..

Pozdrowienia,
IanP
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

ok dobra, ale co z wartościami rezystorów ?????
dzięki

Zakładając, że R1-> ∞, R4 = R5 = R6 = R7 (np. 10k):
Vout (IC1A) ≈ V (wejście)-V (pomiędzy R1 i R2)

Wzmocnienie drugiego etapu:
Gv = (R8 R9) / R9

Pozdrowienia,
IanP

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back