Need swoje sugestie dotyczące 3D EM symulator

S

saravan

Guest
Hi all,

Jestem nowy w tym forrum.za ostatnie 2 miesiące i jestem w pracy IE3D do projektowania i symulacji planarna induktor i jestem zbyt fabricating urządzenia.

Chcę wiedzieć, dlaczego symulator ma tak dużo czasu, aby symulować mój wzór na wyższe częstotliwości meshing.

Jestem w błąd, czy mój projekt jest zły czy coś innego.

Proszę dać mi wskazówki.

thanks in advance.

Hi, Saravan:

Dla większości spiralnych struktur IE3D jest w rzeczywistości bardzo szybko w porównaniu do innych EM symulatorów.Jednak,
chciałbym zaproponować Ci oczek struktury wystarczająco dobrze dla niego.Zasada polega na tym, że należy oczek wewnętrznej większości segmentów (zakładając, prostokątne z 4 segmentów dla każdego semestru) należy ujmować na 2 komórek.A spirala induktor zwykle ma wiele szczegółów.Może być wiele VIaS i wielu warstw.Jeśli nie spróbować zmniejszyć niektóre ONZ niezbędnych szczegółów, problem może być ogromna.Możesz wysłać mi plik na Jian (at) zeland.com i mogę spróbować pomóc w tym zakresie.Pozdrowienia.

Hi Saravan:

Może po prostu trzeba spróbować innego symulatora.Dwa miesiące to sporo czasu do stracenia walki z oprogramowaniem.Twój czas prawdopodobnie płacić za dużą część kosztów oprogramowania.

Na stronie planarna, polecam Ci spojrzeć na ADS Momentum lub Sonnet.W mojej opinii (i to tylko opinia) IE3D nie ma żadnych dużych przewagę nad jedną z nich.Przynajmniej jest to dobry pomysł, aby na własne oczy zobaczyć, jeśli masz najlepsze narzędzia do pracy.Obie Sonnet i Momentum teraz możemy zrobić grubości metalu w sposób wystarczająco dobrze dla tej aplikacji.

Na stronie 3D, możesz rozważyć HFSS lub CST Mikrofalowa Studio.Jeśli jednak musi walczyć z bardzo cienkiej warstwy tlenku,
a następnie możesz chcieć, aby pobyt w planarna EM solver; pełnym 3D solvers mają wiele problemów z bardzo cienkich warstw dielektrycznych w półprzewodnikowych symulacje.

- Max

Hi, Saravan: Jeśli chcesz być w stanie rozwiązać swoje problemy spirali łatwiej zrobić proponujemy wypróbować nasze IE3D specjalne Flow Edition z Automatyczne GDSII do IE3D Flow (AGIF).AGIF można zautomatyzować tworzenie modelu automatycznie GDSII pliku.Może nawet partii symulacji bezpośrednio z zestawu GDSII plików o takiej samej konfiguracji warstwy.AGIF się w projektowaniu przepływu niektórych głównych półprzewodników firm i są one coraz bardzo dobre wyniki (zarówno w dokładności i wydajności).AGIF jest tymczasowo IE3D aktywna dla wszystkich użytkowników.AGIF będą dostępne dla Cadence wirtuoz i Cadence Allegro bardzo szybko do automatycznego tworzenia modeli i symulacji.Dzięki!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back