Narzędzi RF System Design

N

nitu

Guest
Hi .. I zostały przypisane do projektowania systemu RF z LNA, mikser itp. Proszę mi powiedzieć, najlepszym narzędziem (y) w rynku do symulacji tego całego systemu. Ponadto, te narzędzia pozwalają użytkownikowi na określenie jego / jej składnik biblioteki wiedzieć? Mi łaskawie powiedzieć, jeśli są tacy, bezpłatnych lub tanich narzędzi RF projektowania systemu dostępne, które pozwalają symulować cały transceiver.

Agilent Projektowanie Advanced System jest potężny, ale nie darmowe lub tanie.

u mają simluation systemu ADS również u mają MWO, VSS wizualnych systemu Simulator również u mają simuation systemu Ansoft Designer Khouly

ADS narzędzi budżetowania systemu przyjąć 50 ohm wejścia i 50 ohm wyjście. Oni również nie robić nic z harmonicznymi lub szumy fazowe, więc jest bezużyteczny. ADS2006 ma nowy moduł z Eaglesoft, że może być lepiej, poprosiłem o kopię demo zerknąć. Nie próbowałem niczego innego, więc nie mogę komentować. Dave www.keystoneradio.com

Hi Nitu, AWR wizyjny Simulator 2006 (VSS), pozwala udzielić odpowiedzi na wszystkie RF systemu związane z symulacji i analizy http://web.appwave.com/Products/VSS_Simulator/Overview.php [url http://web.appwave.com/Products/VSS_Simulator/Feature_Guide.php] [/url] VSS Simulator posiada następujące funkcje RF modeli w napięciu domeny Poprawa Analiza budżetu RF Ulepszone funkcje rdzenia Bit dokładnych symulacji dla projektantów baseband Poprawiono modele Nowy punkt konstrukcja filtra Integracja kreatora z branży oprzyrządowanie do badania RF architektoniczne narzędzia --- Manju ---

Będę sekund VSS z AWR. Użyłem tego na górę i dół projekty konwerter z pętli ARW. To obejmuje czas próby termiczną i fazy hałasu i skutków niedopasowania impedancji. Można symulować w dziedzinie czasu (np. pętla reakcji AGC do modulacji), domenę częstotliwości (przetoczyła częstotliwości z kaskadami) oraz analizy budżetu (graficzny representaion z kaskadowo części wkładu do zdobycia, hałas, itp.). Bardzo dobre narzędzie. Widziałem demo RF narzędzia architektoniczne i pokazuje źródłem harmonicznych i produktów mieszania.

Z dobrego zrozumienia teorii można użyć arkusza Excel jako pierwszy szacunek.

Projektowania RF systemu, trzeba zgromadzić wiele doświadczeń zdecydować partycji wyników dla LNA, mikser, LPF, ADC i tak dalej. Zazwyczaj facet systemu RF jest starszy facet, to nie jest zadanie dla nowych absolwentów. Proste excel powinno dać wyniku początkowego projektowania systemu RF. ADS mogłyby być użyte do analizy systemu szczegółów.

arkusz kalkulacyjny [/b]" specjalnie na myśli? i co projektant potrzebują go w? Dzięki za wyjaśnienie, Pozdrawiam, Ahmad,

arkusz kalkulacyjny jest zobowiązane do dokonywania analizy systemu reciver i przypisać dla każdego składnika jest specyfikacja, a oceny ze wszystkich funkcji odbiornika khouly

Sugeruję wolne AppCAD Agilent narzędzia. Jest poręczny i wszystkie niezbędne kalkulator planowania RF systemu.

[Quote = sgperzoid] Sugeruję wolne AppCAD Agilent narzędzia. Jest poręczny i wszystkie niezbędne kalkulator planowania RF systemu. [/Quote] Gdzie można pobrać go z? Dzięki, Ahmad,

Cześć, może chcesz spróbować Kalkulator systemu mikrofalowe. Został zaprojektowany aby zastąpić arkusze kalkulacyjne, które wymagają excel i są dość trudne do zarządzania (na przykład nie zawsze jest proste dodanie elementu). Oh ... tak ... to nic nie kosztuje! Zapraszamy do obejrzenia i komentarz! Pozdrawiam, Max http://digilander.libero.it/mwsc

Próbowałem to, to jest bardzo dobra, i proste, ale trzeba mieć dobry khouly GUI

Hi khouly! Dziękujemy za Twój komentarz! ... i tak to potrzebuje dobrego GUI ... pracujemy na nim. Nadzieję, że może pomóc w każdym razie. BR, Max

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back