Napięcie wyjściowe z portu szeregowego łączenia with7805

B

beyondH

Guest
Hellow eksperci, patrząc na napięcia PIN portu szeregowego, jestem coraz ok. 11 v na niektóre z kołków .. teraz gdy próbowałem użyć portu szeregowego do wykonywania zasilania 5 V, 7805 nie daje napięcie wyjściowe ... raczej to daje około 0.xx V ... uprzejmie wyjaśnić ...

Wiele wyjaśnienia wymagają szczegóły i tło. Obecne wydanie jest związane z korzystaniem z pinów portu szeregowego za dostawę energii elektrycznej lub źródła zasilania. Wcześniej porty szeregowe 25 pin złączy mieć zasilanie dostępne na złączu. W najbardziej wspólnego projektu z 9 pinowymi nie jest wskazane, aby spróbować użyć go jako źródło lub źródła zasilania, ponieważ nie jest przeznaczony do tego. Niektórzy mądrzy osoba może go używać przez jakiś wniosek i udowodnić, że aby działać poprawnie! Tak prawdą jest to możliwe. Spojrzenie na specyfikacji portu szeregowego ujawni tego. . . .

Byłoby miło, jeśli wyjaśnił trochę więcej co i dlaczego starasz się zrobić:. Wink: 7805 wymaga 7V na wejściu działał poprawnie. Więc masz 11V na jakimś pinowy port szeregowy. Wielki, czy istnieje falki na 11V? Czy są jakieś impulsy na 11V szpilki? Ile obciążenie może 11V zasilania pin? Czy 11V nadal tam po podłączeniu 7805? Czy na pewno łączysz się z 11V do wejścia w 7805 i ziemia wspólnego? Jak się masz mierzenia tego 11V? Woltomierz DC lub oscyloskop? Czy używasz żadnych czapki filtrowania? Co pin portu szeregowego używasz? Jaki rodzaj portu szeregowego? DE9, DB25, USB, SATA, PS2, FireWire??

DartPlayer170 - bro, powiem ci, 1.I am prawidłowo relacje z 7805 .. 2.11V DC jest mierzone przy użyciu prądu stałego woltomierz 3.It jest DB9 portu szeregowego gdzie pinout jest taki sam jak wyżej podane przez "ark5230", Nothing wiem o filtrowanie jak DB9 pochodzi z komputera PC na płycie głównej .. Wszelkie inne informacje, że nie wiem, ci, możesz spróbować samemu Jeśli komputer posiada port szeregowy i uzyskać napięcie DC na kołkach na następnie umieścić 7805 i postarać się o 5V zwykłe wyjście ... Jeśli spróbujesz,, że będzie on bardzo pomocny dla mnie .. dzięki ..

Może chcesz się zatopić zbyt dużo prądu z 7805 i nie można brać go od DB9 więc napięcie spada. Powinieneś wiedzieć dokładnie wiedzieć, ile prądu można zrobić z DB9 pin a następnie sprawdzić, czy obwód może działać mniej niż to, Takin pod uwagę efektywność LDO.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back