Najlepsze i proste launguage numer seryjny, parrellel oraz port USB

P

Picstudent

Guest
Hai

Moja praca jest głównie związane z rozwojem produktu Mikrokontroler.

Nie mam duże doświadczenie w PC oparte oprogramowania.Tylko niektóre podstawowe doświadczenie w C i używane kilka pakietów dla instalacji wytwarzania i Autorun CD stworzenia.

Chcę uczyć się w systemie Windows pakiet oprogramowania, który można wykorzystać do opracowania przed końcem aplikacji dla mojej mikrokontrolera opiera urządzeń lub aplikacji,
takich jak urządzenia Mikrokontroler programistów rejestrowania danych lub aplikacji, które są podłączone do komputera poprzez szeregowy, lub parrellel porty USB.

Nadzieja mój cel jest jasny.I am looking for a racjonalnie użytkownika programowania envirnment który kilka dobrych łatwe kontrolę nad seryjnym, parrellel oraz porty USB.

Które experinced inżynierowie używania w takiej sytuacji, i która będzie doradztwo dla moich celów?

Z thanks and regards

picstudent

Cześć.Oto ebook USB:
http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=78090

Z pozdrowieniami.

Hi ~ ~

Myślę, że można użyć. NET Framework do podejmowania tego rodzaju wniosków, jeśli chcesz wykonać stosowania w systemach MS Windows.Użyłem programu Visual C . NET.Dostarczają one utrwalone bibliotek dla Twojej pracy.

Będę musiał użyć programu Visual Basic 6 dla RS232 i USB2.0 kontroli.

RS232 jest skomplikowany i nie możesz znaleźć przydatne rzeczy w internecie, a niektóre książki na tym forum.USB wdrożenie odbywa się przy użyciu, np..FTDI chip FT245BM które sterowniki dla Windows VB6, C oraz wiele innych programów (dll i wirtualny port COM).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back