nadajnik i odbiornik impulsów modulacji pytania

R

reyge

Guest
Po stronie modulatora (czy PPM, PWM, PCM, lub Delta Modulation), określonej szczelinie przydzielonej dla jednego jest dyskretny odpowiednim poziomie?Tak więc, powiedzmy, że i mieć 8 dyskretnych poziomów i mam do reprezentowania ich w bitach (więc będę potrzeba 3 bity).Jeśli będę przekazuje jeden dyskretny poziomie, mam wysłać na 3 bity szeregowo (MSB lub LSB pierwszy?).

Teraz, w demodulator / stronie dekodera, w jaki sposób można odróżnić tej grupy z 3 bity z 3 pozostałych bitów, które reprezentują inny poziom dyskretnych?Czy istnieje jakaś synchronizacja jak zegar, który jest przekazywane wraz z impulsu modulowanego sygnału?

dzięki.i może naprawdę kogoś o pomoc

ogólnie jest wysyłany sygnał preambule na początku transmisji do synchronizacji ...sygnalizuje preambuły jest predecided sygnał i jest znany przez demodulator także ...więc po preambule kończy demodulator wie, że jest uruchomienie dyskretnych poziomie, a następnie każdy może znaleźć sam poziom dyskretnych ponieważ każdy jest 3 trochę za długi ....

dzięki woow!Czy możesz dać mi przykład sygnału preambuły?czy istnieje ogólna sygnał, że?

w niektórych systemach nie będzie komponentu, który nigdy nie występuje, a dyskretne poziomie zostaną wykorzystane jako preambuła ....

za 3 Końcówka system whichs wszystkich 0 dyskretnych poziom nie jest stosowany w celu uniknięcia dc wędrować ...teraz strumień ciągły 0 kończąc na 1 może być stosowany jako preambuła ....1 po strumień ciągły 0 to oznaczałoby, że w preambule zakończyła się dla tego konkretnego systemu ....

oh ..więc w takim systemie, 3-bit tylko pomieścić 7 dyskretnych poziomów?można wyjaśnić dc wędrować?

dzięki.

ya tych systemów to zwykle starają się unikać z 111 dyskretnych poziomie również ...
wszystkie 0 i wszystkie 1 wartości unikać ze względu na dc wędrować ...

gdy ciągły strumień występuje 1 lub 0, istnieje możliwość, że produkcja może chylić się w wartości i od czasu do czasu przejścia na przeciwną wartość ...opadające jest to głównie ze względu na reaktywne składniki w układzie ....to się nazywa dc wędrować ....

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back