Na sygnał resetu Dlaczego warto korzystać z aktywnym niskim, a nie wysokie?

S

sweesw

Guest
Pytanie to może brzmi to naiwnie, ale myślę, że istnieją inne przyczyny, niż tylko konwencji.

Myślę, że to jest anty blokujący, tak jak zawsze pull-up sygnał resetu.

Witam, Należy również pamiętać, że łatwiej jest trzymać otwarty kolektor do niskiego stanu zasilania podczas rozruchu.

Myślę, że to problem przed hałasem na początku, jeśli aktywny wysoki to wszelkie usterki (hałas) będzie zresetować system, ale w chwili obecnej, wszystkie system debounse ckt tego uniknąć, więc stać się kwestią historii.

Na początek do zasilania z was systerm, użyj niski sygnał resetu może się z opóźnieniem, gdy zasilanie dotrzeć do wiarygodnych, reset pin przejść do wysokiego napięcia.

Witam, myślę, że pochodzi od starej i mrocznych czasach 5V logiki TTL, gdy poziom HIGH miał wyższą marżę hałasu, więc nie było niższe szanse na niskich będzie glitch na wejście kasowania oddanie całego systemu do niepożądanych reset podczas normalnej pracy . Z tego samego powodu zostały wykonane aktywnych niskie zapisu / wyjścia umożliwia, chip wybiera wnioski DMA, itp. Pozdrawiam, FS

Witam, Zwyczajowo najbardziej ASIC i IC projektanci używają aktywnych słabych sygnałów w różnych dziedzinach przede wszystkim w celu oszczędzania energii podczas ważnych twierdzenie sygnału. opóźnienie

[Size = 6] [/size] [color = blue] [/color] z TTL otwarte jest traktowany HIGH. tak jest połączenie reset nie jest udzielona lub zostanie on otwarty przez przypadek nie należy zresetować system. stąd aktywny niski sygnał jest gud opcji. wszelkie opinie są pocieszające z zadowoleniem.

To jest bardzo ściśle związane z projektowaniem układów standardowych komórek lub przy użyciu różnych technik projektowania logicznego. Dla statycznego na przykład, obwody łatwo zrealizowane, jeżeli aktywnych niski sygnał jest używany do resetowania.

Innym powodem ... W dniach TTL, niskonakładowe pochłaniały więcej energii niż przy wysokim nakładzie, więc miło było wysokie sygnały to możliwe.

Dodam jeden ... komórki używają aktywny niski reset są mniejsze niż komórki używają aktywny wysoki reset.

ponieważ większość komórek DFF, że TSMC i innych dostawców pod warunkiem, mają aktywne niskonakładowe reset, reset może aktywnych logika może być prostsze niż aktywny wysoki logiki reset. [Quote = sweesw] Pytanie to może brzmi to naiwnie, ale myślę, że istnieją inne przyczyny, niż tylko konwencji. [/Quote]

Ponieważ zasilanie jest z wyłączenia na, a poziom jest od niskiego do wysokiego. Tak więc sygnał resetu jest lepsze dla niskiego, nie wysokie. Takie jest moje zdanie. Dzięki.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back