Na początku wybór właściwego sposobu projektowania

E

engurucuklu

Guest
Cześć,
Jestem studentem inżynierii i interesujące microdesign pracy ukończeniu.Jestem początkujący w tej dziedzinie.I zaczęli Verilog przez dwa miesiące.
Mój problem polega dotyczących przy wyborze właściwego programu.Wszystkie moje znalezione programy są bardzo drogie dla mnie (tylko student) i ograniczone funkcje.I nie chce się nielegalnych sposobów.Czy mógłby Pan doradzić niektórych tanich lub bezcenne programy do symulacji i projektowania Verilog prostu mikroprocesor?Altera publikuje qu (at) RTU i wydania MaxII internetowych.i nie tylko.Należy wybrać FPGA design na początku, ponieważ bezcennych wydawnictw?

Jestem otwarta dla innych każdy rad starszych.

Dobre uczynki,

Jeśli jesteś studentem.Korzystaj z narzędzi dostępnych na stronach szkoły.W szkole metodologia jest ważniejszy niż wynik.Którzy opiekują się dzwon i gwizdek funkcji, użyj popularnym narzędziem, dzięki czemu można uzyskać duże poparcie

Mój najważniejszy problem to oprogramowanie.W moim wydziału uniwersytetu, nie było żadnych narzędzi projektowania układów scalonych do chwili obecnej.W mojej pracy dyplomowej i undergraduation potrzebę someones.Jak powiedziałem wcześniej, i podjąć decyzję o konstrukcji mikrokontrolera.Pozornie, i musi wybrać FPGA publikacje.I nie był używany wcześniej.Więc nie wiem, w przypadku braku realizacji może być wystarczające, czy nie.
Na początku uznałem ASIC Desing narzędzi, ale nie znalazłem żadnych tanie one yet.Więc będę pobrać i wypróbować Web Edition QuartusII.

pozdrowienia,

Hi engurucuklu,

Lepiej wybrać FPGA procesu projektowania.Sprawdź na Actel, strony internetowe Xilinx.Na ich wniosek, do wersji testowej.Mają kompletny zestaw do wygenerowanie pliku bezpiecznika, który jest końcem procesu projektowania od kodowania, symulacja, synteza, P & R.

-Sudhir

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back