muszę zaprojektować licznik pomóc?

S

SaSo5

Guest
I zaprojektowany licznik z JK flip flop, a nawet d-flip flop, ale jak nie działało, a ja nie wiem dlaczego?I muszę je do mojego projektu, który jest cyfrowym zegarem jedno może mi pomóc?

I need a licznik, który liczy się od 0 do 9.
Ostatnio edytowane przez SaSo5 dniu 05 maja 2007 12:47, edited 1 time in całkowita

Have a look at http://computer.howstuffworks.com/boolean3.htm

Nie wiem, co dokładnie chcesz wiedzieć.

Dobrze cichych łatwe

Po pierwsze przekształcenie JK FF CD4047, aby przełączyć tryb zwarcie wejścia do Vcc JK, D FF można przełączyć w tryb zwarcie Q Bar wyjście na wejście D.W ciągu dekady Licznik musisz przełączać 4 FF JK i D.

LSB FF będą miały bezpośredni zegara.Po drugie większość LSB FF będzie i zegar, E oraz oryginalny zegar i zegar LSB.Dalej FF trochę się zegar i dwa LSBs i zegara pierwotnego.MSB jest zegar i pozostałych 3 poprzednich bitów i oryginalny zegar.4 bit wyjście powinno być ANDed o dużej mocy z 1010 wejściowych.Produkcja i jest udzielone kasowanie wszystkich FF.

istnieją pewne Ics, które już są sprzeczne nich samych u powinni po prostu uprzedzeń ty dont potrzebować do projektowania jeden

Jeśli pokażesz nam schemat i opis awarii jaśniej, ktoś tutaj może prawdopodobnie pomóc debug on.

plz ur schemat po obwodzie, to tylko mogę pomóc

Proponuję, aby zamiast szukać pomocy po prostu sprawdzić swój obwód i najpierw zrozumieć funkcję, która jest wykonywana przez licznik w teorii i schematy.Twój problem jest jednym z elementry problemy dont Warry jeśli armatura

Dlaczego dont użyć przeciw dziesięciu lat, np. 7490.jest to sprzeczne pierścień, który liczy 0-9.Jeśli chcesz pozostać przy swoim pierwotnym projekcie przesłanie mi schematów i postaram się rozwiązać problem.

electronicwizard (at) gmail.com

możesz wysłać mi obwodu, mybe mogłem znaleźć prob!

Co ty liczenia?i to, co jest sygnałem Twojej próbuje liczyć

Dlaczego nie aa mały obraz do pracy dla Ciebie i można się na wyświetlaczu LCD lub 7SEgment LED lub nawet rząd diod LED

wizpic

hej Chyba powinno działać .... cyfrowy zegar ... tak u potrzebować 0-9 mod licznik i 0-6mod licznika .... CKT.dla licznika można uzyskać łatwo .... wystarczy użyć bramy NAND dostać mod counter

Myślę, że może pomóc jeśli powiesz mi, jak chcesz obiegu dzieł i jak chcesz go do pracy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back