Muszą być w stanie kontrolować prędkość 17 V silnik prądu stałego

D

DW850

Guest
Witam, jestem zupełnie nowy w elektronice cały wątek i nie bardzo wdzięczni za pomoc. Mam opalarki, który wykorzystuje 17 V silnik prądu stałego, aby przenieść powietrza i będzie musiał zmniejszyć przepływ powietrza. Wiem tylko tych informacji (nie wiem ile amperów silnika rysuje i nie mam potencjometr). Chciałbym zmniejszyć jego prędkość i chcieliby wiedzieć, co to najprostszy sposób go o tym będzie. Czy muszę dowiedzieć się wzmacniacz? byłoby dla mnie za mało do lutowania na rezystor pomiędzy stykami silnika (+ lub -?), czy trzeba użyć, co jest często określane jako PWM (i chyba do tego muszę wiedzieć, natężenie). Chciałbym bardzo apperciate pomoc w tej sprawie.

Oczywiście trzeba wiedzieć, ciągłej pracy wzmacniaczy i szczyt wzmacniaczy wyjściowych. DC kontroli prędkości silnika użyć szerokości impulsu (PWM) układ kontroli prędkości, a nie wielkie drogie puli. Następnie silnik ma ogromny moment obrotowy. Lutownica beween rezystor kontakty silnik ciepła rezystora i nie wpłynie na prędkość silnika. Rezystor w serii z silnikiem ją spowolni, ale to nie może mieć wystarczający moment obrotowy do rozpoczęcia pracy.

Należy pamiętać, że przepływ powietrza w opalarki również utrzymuje go w formie spalanie. Guns, które pozwalają zmniejszyć przepływ powietrza również zmniejszyć prąd grzałki w tym samym czasie. Jeśli tylko zmniejszyć prędkość silnika pistolet na ciepło, a co najwyżej otworzy termostat przegrzania lub cios bezpiecznik termiczny. Ken

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back