MPLAB ICD2 Programator PIC

• Thread starter Rajeshwariembedded
  • Start date
R

Rajeshwariembedded

Guest
Witaj,

Jestem nowy na tym forum.Czy ktoś pomoże mój problem.

I budować Inchworm ICD2, która została podjęta z blueroomelectronics stronie.Próbowałem z Inchworm_16F877A firmware, ale nie działa z MPLAB IDE V7.50.Jest to błąd, podając w stanie komunikować się spróbować zmniejszyć szybkość transmisji.

Co może być przyczyną problemu, i sprawdzone moje obwodu.Niewielka korekta tylko zrobiłem, i umieścić 40K Rezystor zamiast 47K, czy będzie żadnego problemu.

Ja po obwodu i firmware szczegóły.

Proszę mi pomóc
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

40K powinno być dobrze, 47K jest więcej wspólnych wartości.Firmware powinien pracować w każdym z MPLAB 6.x poprzez 8.x
Musisz mieć prawdziwy port RS232 jak najbardziej USB seryjny karty nie ma 100% emulacji.

Dziękujemy za odpowiedź.Nie mogę Ci dokładnie to, co próbuje powiedzieć.W każdym razie będziesz mógł wysłać schematyczność i firmware dla MPLAB ICD2, i będzie skontaktować się z kopalni.

możesz mi powiedzieć jaki jest dobry dla każdej wartości napięcia na pin porty szeregowe?

Ja też miał ten sam problem rok temu, i dowiedzieć się o danym Firmware "Zgromadzenie instrukcji" powodować problemu spróbuj tego oprogramowania.
należy do programu swoje 877A od innych programista.

Moje usługi DNS ma czkawka w tej chwili.
Pobierz Inchworm podręcznik
i schematy oprogramowanie dla 16F877A
www.colossus2.pointclark.net

Próbowałem z nowym hex plik (Inchworm16F877A z OS) również.Ale format wygląda poprzedniego tylko.

Sprawdziłem napięcie na danym sprzęcie.Podczas połączenia z komputerem dioda Zenera napięcie pokazuje jak 0.00, jeśli odłączony komputer pokazuje 4.6V.

Od portu szeregowego chodzi jak 10.00V, więc starałem się dać 1K bezpośrednio do MCLR bez dioda Zenera.Teraz dostaje MCLR Pin 4.6V natomiast komputer jest podłączony.

T2 tranzystor Collector wyjście podaje tylko 0.00V.Proszę podać mi rozwiązanie.

Jestem dołączając Błąd okna pozwalają.

... Maby problem kabla, które wykorzystujemy do conection.W conection potrzebę seryjny kabel 1:1.

Przyłącza kabli prawdziwe.Co może być przyczyną problemu?
I dont get 12V dla systemu TARGET MCLR.

Podczas podłączania, błąd będzie się komunikować Nie.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back