MOS

F

fixrouter4400

Guest
Hello people!

Chciałbym zapytać, czy możliwe jest połączenie w ramach jednego układu komórek metalu Metal (MOM) i kondensator MOS kondensator?Bo chciałbym mieć w moim układ wyższy gęstości kondensator mniej obszarze.

Jeśli jest ... istnieje sposób, aby uzyskać tlenek bramy kondensator poniżej MOM kondensator?

Każda pomoc będzie much appreciated!

Wiwaty

Dobry pomysł.
I wierzę - będzie funkcjonować na zbyt krzemu.
Teraz myślę o LVS narzędzie - to pozwolić, aby urządzenie uznania dwóch różnych kształtach, a nawet pokrywają inne problemy dla formacji, jeżeli urządzenia terminalu kształty różnych urządzeń pokrywają - chociaż mogą należeć do różnych sieci - Myślę, że będzie ostrzegał / błędu z nielegalnych urządzeń.

hi sobota - o ile wiem, czy mam
zamiar umieścić go w krzemu rzeczywistości nie będzie problemu .... jak MOM wyłącznie Metali od najniższych do najwyższych metalu ... to tylko MOS skomponować aktywnego obszaru bramy i tlenek ...

LVS nie będzie problemu i guess it's just like umieścić MOS w kilka metalowych pasy ..

Mam nadzieję, że może dać mi więcej pomysłów ... i być może będziemy mogli pracować na to, aby umieścić je w rzeczywistość ...

wiwaty

Cześć
I zakończyła chip kilka miesięcy wstecz metalem ponad mos cap użyciu metali 2/3/4 i działał dobrze.Nie wszystkie z tych urządzeń do uznania ich za LVS ale jak pojemności gdy sam nie powodować problem.
Jeśli mogę uzyskać jakiś czas I'll take to zdjęcie.
KHello people!Chciałbym zapytać, czy możliwe jest połączenie w ramach jednego układu komórek metalu Metal (MOM) i kondensator MOS kondensator?Bo chciałbym mieć w moim układ wyższy gęstości kondensator mniej obszarze.

Jeśli jest ... istnieje sposób, aby uzyskać tlenek bramy kondensator poniżej MOM kondensator?

Każda pomoc będzie much appreciated!

Wiwaty

hi k_90 - thanks for your input.Byłoby miło, jeśli można trochę pix i po to tutaj.

Również podziękowania za wkład.

wiwaty

swój poli poli cap ale zasada jest taka sama.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Tylko dla zrozumienia i jasności - na tym, co staramy się osiągnąć - staramy się nawiązać oddzielenie WPR, które zapewni nam więcej kapacytancji na jednostkę powierzchni poprawne?

Proszę mnie poprawić, - jeżeli jestem zły - Ja po prostu napisał decap - powodem jest Wierzę MOSCAPs zawsze oddzielenie cap - w oparciu o PMOSCAP lub NMOSCAP musi posiadać jedną nogą [shorted S / D] wiązanej albo VDD lub GND.W kapacytancji różni jak Brama-Napięcie waha - oferuje minimalny pułap wartości w kanale inwersji.

Co w tym stracić koncentracji - jest czysta dwukierunkowej charakter pierwotnego MOM - my również stracić [prawie] napięcia niezależności [oczywiście, jeśli zastosowane napięcia tablicy różnica jest znacznie poniżej dielektrycznych podział napięcia].Ponieważ staramy się osiągnąć większych cap - będziemy dodawać je równolegle - w przypadku gdy jedno jest zależne od napięcia w przyrodzie.
Niedyskretny MOSCAPs są na niższych węzłach fali [brama wycieków bieżących] - no dobra dla małej mocy wniosku.

Jesteśmy gonna stracić pewne cechy - nie my?

Mamy także przygotować się do tego te days.AFAIK, DRK reguła nie zostanie spełnione.Oczywiście, że będzie OK, gdy badania chipie. Ale wiarygodność byłoby problemu w przyszłości.

Chłopaki, jeśli dobrze pamiętam, jest Philips (obecnie NXP) patentu na tę strukturę.To jest powód, dla MOS-MOM kondensator ten nie jest oferowany przez każdą odlewni jako standardowego elementu.

JoannesPaulus napisał:

Chłopaki, jeśli dobrze pamiętam, jest Philips (obecnie NXP) patentu na tę strukturę.
To jest powód, dla MOS-MOM kondensator ten nie jest oferowany przez każdą odlewni jako standardowego elementu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back