Moje Programer nie wypalić PIC16F628A Pomoc

G

Ghassan Al-Mutawa

Guest
Hi Guies

Kupiłem [Tait Serial Programer] przy użyciu karty wizę w jednej z witryn, to saied, że programy pic16f84a & pic16f628a

Teraz jest mój problem, że zawsze, gdy próbuję nagrać program na chipie pic16f628a

w icprog daje mi komunikat "Błąd weryfikacji na 0000h".

gdzie to działa dobrze z pic16f84a.

może mi pomóc jednemu, jestem zablokowana

Jest to wspólne błędu, który pojawia się ze względu na napięcia programowania jest zbyt niska.Sprawdź swoje źródło zasilania ripples.może mieć zbyt wiele ripples i który mógłby być najbardziej prawdopodobną przyczyną tego problemu.Sugerowałbym do zasilania programatora z dwóch baterii 9V.wont, że sposób, w jaki mają żadnych problemów z zaszumieć.

nie może być także jeszcze jeden problem.PIC może być przełączony w tryb programowania w odpowiednim czasie.zazwyczaj jest to ze względu na wewnętrzne oscylator o 628.Staramy się zwiększyć Vpp zwłoki od programowania oprogramowania, a następnie program PIC.

David Tait do projektu jest bardzo łatwe do zrozumienia obiegu.można zastosować techniki rozwiązywania problemów, aby sprawdzić, czy elementy układu działają prawidłowo, czy nie

Mam nadzieję, że pomoże

Cześć

Sprzęt nie ma problemu zaufania do mnie ... jego ICProg w dupku, WinPIC800 korzystać z:

http://perso.wanadoo.es/siscobf/winpic800.htm

można skonfigurować go tak, jak chcesz "Tait jest taki sam jak ProPIC", tylko uzbroić się w cierpliwość i zwalczanie komórek mózgu jest trochę ...

Powodzenia

cześć,

To zależy od użytkownika, jeśli program nie będzie wiedział, jak je skonfigurować.W odniesieniu do ICPROG programu.Nigdy nie miał problemy podczas ładowania szesnastkowy pliku.Im za pomocą programatora JDM, to woks na 84a i 628A!

Wiwaty!

Oh, I
didnt sobie powiedział, że był przy użyciu ICprog.Cóż, ja używać WinPicProg i działa świetnie.

http://www.winpicprog.co.uk

Niestety gys Zrobiłem wszystko, co mogę

i próbował wszystko, co pan powiedział do mnie, ale nic nie pracował

wszelkie sposoby i rzeczą Kupiłem go do programowania pic16f84a

Byłem szczęśliwy soo do zakupu, a teraz ja jestem soo sad, że popełnił błąd, że skup programista.

podziękowania dla wszystkich,

Salam,

W starych wersjach ICprog Gdyby problem programowania 628A 877A

Sprawdź swoją wersję należy 1.05D

Hope that helps

Cześć

Myślę, że wszystkie wersje ICProg występuje ten sam problem ... to z mojego doświadczenia.

HI agencji,

większość użytkowników ICPROG przyszedł powiedzieć, że
już problemy.Jeśli po prostu wiedzieć, jak je skonfigurować ICPROG działa bardzo dobrze.Co OS są ü? ÜDodano po 9 minut:
@ Ghassan Al-MutawaDo u know-how, aby pcb układy?Jeśli tak, możesz utworzyć u ur własnych 18pins SERIAL PIC PROGRAMISTA przez JDM ..i ul nie wystąpią problemy z nim .. Wystarczy powiedzieć, jeśli pomoc! ü

Salam!
Mam używany zarówno winpic800 i icprog do programu 16F628A.Nigdy nie napotkał żadnego problemu.
Wszystkie te softwares u, aby umożliwić sprawdzenie ur sprzęcie zmień różnych szpilki sprawdzić ur sprzętu.Jeśli problem nadal pozostaje następnie dokonać jdm programator (nie zajmie dużo czasu) i używać go z winpic800 oprogramowania.
Best of luck

Salam!

Mam używany zarówno winpic800 i GTP-USB Lite, ale nie tylko programowania 16F628A i 16F84A.
proszę mi pomóc

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back