mogę cyfrowo melodii AM / FM radio?

B

bappa_banga

Guest
Chcę dostroić AM / FM radio z komputera.Będę korzystać z portu USB i posiada mikrokontrolera w moim urządzeniu.Czy mogę cyfrowo dostroić mój AM /
FM radio z oprogramowania kontroli poprzez microcontroler bez użycia DAC?
dzięki
Bappa

Krótka odpowiedź "tak", wszystko jest możliwe

długa odpowiedź, jej będzie bardzo trudne projektu

aby uniknąć DAC wystarczy komputer mówić prosto do mikrokontrolera poprzez RS232 lub USB niezależnie.do cyfrowo dostroić radio, musisz mieć dostęp do komponentu poziomie.I'll zakładać zrobić.

pod wieloma względami jest to ważne, jaki rodzaj radiowych (jest to cyfrowy odbiornik radiowy, to AM / FM z superheterodyna topologii itp.) i ile masz dostęp do jego wnętrza.jeszcze lepiej, jeśli budynek radia siebie,
bo wtedy można osiągnąć częstotliwość syntezy lub umieścić cyfrowe PLL na pokładzie.w PLL jest co zablokuje się na stacji.w PLL zazwyczaj reguluje częstotliwość z "oscylatora lokalnego", który miesza z sygnału radiowego, aby dostać się do częstotliwości można usłyszeć.więc musisz mieć mikrokontrolerem kontroli PLL.

Mr.Cool

Jestem projektowaniu radia siebie.używając AM / FM odbiornik IC TEA5711 od Philipsa, ale ja jestem zablokowany z tunera część jak chcę go kontroli z komputera PC poprzez port USB, patrz schemat stosowania w Philips danych

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back