moduł GSM

H

hrhgroup

Guest
Czy ktoś może mi podać informacje na temat modułu GSM, co możemy zrobić z nimi, nie potrzeba modułu GSM karty SIM do komunikowania się i wykorzystywania w projektach?
Dzięki.

hrhgroup napisał:

Czy ktoś może mi podać informacje na temat modułu GSM, co możemy zrobić z nimi, nie potrzeba modułu GSM karty SIM do komunikowania się i wykorzystywania w projektach?

Dzięki.

Tak, istnieje wiele moduły GSM tam takie Sony Ericsson GR47/64 serii, Benq M22 (trudno dostępne), moduły Simcom
@ hrhgroup:
Czy mogę wiedzieć, jaki rodzaj projektu chcesz użyciu moduł GSM?

Dzięki
Więc jeśli chcę dodać moduł GSM do mojego projektu należy przez kartę SIM od dostawcy usług telefonii komórkowej w moim kraju i każdego conection i danych transfere koszty, takie jak telefon komórkowy.isnt it?
I inne pytanie możemy użyć modułu GSM w telefonie komórkowym, takich jak Nokia 1100?

hrhgroup napisał:

Dzięki

Więc jeśli chcę dodać moduł GSM do mojego projektu należy przez kartę SIM od dostawcy usług telefonii komórkowej w moim kraju i każdego conection i danych transfere koszty, takie jak telefon komórkowy.
isnt it?

I inne pytanie możemy użyć modułu GSM w telefonie komórkowym, takich jak Nokia 1100?

Dzięki, to znaczy można używać telefonu komórkowego jako tania nokia 1100 na ten cel?
Jak to możliwe?

oczywiście możesz, musisz dodać kabel do transmisji danych w celu kontroli telefonu Nokia 1100.Można użyć zewnętrznego microcontroler czy nie?

problem wykorzystywania 1100 jest to, że musi posiadać AT C.

Punkty: 47.08
Darowizna
Down: 4.44MB

Post30 kwietnia 2008 11:58 Re: Moduł GSM Odpowiedz z cytatem
Zgłoś ten post do moderatora tego forum
problem wykorzystywania 1100 jest to, że musi posiadać AT C.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back