ModelSim portu SystemC / nazw sygnałów nie dla modułów

B

baver

Guest
Mam model projektowania Pracuję w SystemC.Próbuję użyć ModelSim debugowania to.

Obecnie składa się z dwóch modułów, z których każda instancja w górę moduł poziomie.Wszystkie one są w odpowiednich plików nagłówkowych.

Top moduł poziom jest następnie instancja w test.cpp pliku.Po kompilacji, łączenia i począwszy vsim sygnały w pliku test.cpp wyświetlane poprawnie.Jednakże żaden z sygnałów / portów my top podmiot poziomu i modułów są nazywane "signal_1" lub "port_1", itp.

Mam SC_MODULE_EXPORT (TopLevel), i próbował z SC_MODULE_EXPORT (child1) (i child2), ale nic z tego nie pomogło.

Ktoś ma jakieś sugestie?

I załączonym zrzucie ekranu pokazująca to, co jestem odnoszące się do, który ma również na konsoli z vsim.

Dzięki,
baver

Użyłem sc_in / sc_out - czy istnieje inny sposób muszą być zgłoszone?

(Na marginesie, kompilacja go przed libsystemc dobrze działa, więc rzeczy wydają się prawidłowo podłączony)

Baver Hi,
W ModelSim, kompilacji, łączące nie są wystarczające, aby powiedzieć, że kod jest "kompilacji wolne od błędów".Po VSIM jest ładowany bez błędów, to tylko można powiedzieć, że skompilowany.Jeden suggession jest "obejmują biblioteki pracy w najwyższym poziomie cpp oraz obejmować wszystkie nazwy plików projektu na najwyższym poziomie pliku CPP.

-Paul

Spróbuj: vsim-novopt na początek.Jeśli to działa, możesz zamiast tego użyć:-Voptargs = ACC

i uzyskać lepsze wyniki

HTH
Ajeetha, CVC
www.cvcblr.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back