ModelSim kompilacja błąd SE

C

cLaRe7

Guest
Witam, Kiedy próbowałem skompilować prosty kod w moim ModelSim SE 10.1 (którego kod nie ma błędu w systemie Quartus II kompilacji), to daj mi "Nie Biblioteka CYCLONEII znaleziono." błąd. Kolejne pytanie, czy kompilacja nie w ModelSim ale sukces w Quartus, mogę nadal kontynuować symulacji w ModelSim? Testbench kompilacja jest OK choć. Proszę o poradę. Alot Dzięki

Witam, błąd w ModelSim wynika odwzorowanie biblioteki CYCLONEII .. W celu usunięcia błędu należy zmapować bibliotekę CYCLONEII z folderu Quartus instalacji. Jeśli kompilacja w Quartus się udało wtedy można przystąpić do dalszych działań .. Dla sprawdzenia można także skompilować projekt w ModelSim po mapowanie biblioteki CYCLONEII ....

Cześć, błąd w ModelSim wynika odwzorowanie biblioteki CYCLONEII .. W celu usunięcia błędu należy zmapować bibliotekę CYCLONEII z folderu Quartus instalacji. Jeśli kompilacja w Quartus się udało wtedy można przystąpić do dalszych działań .. Dla sprawdzenia można także skompilować projekt w ModelSim po mapowanie biblioteki CYCLONEII ....
można wyjaśnić, co rozumie się przez mapie biblioteki CYCLONEII z folderu Quartus instalacji. Jak to zrobić? Mój plik projektu nie ma błędu w pełnej kompilacji wykonanej w Quartus II.

Hi, MAP oznacza mapowanie plików bibliotecznych w ModelSim ... Kiedy otworzył swój projekt i spojrzał biblioteki w ModelSim (VIEW -> Biblioteka) można zobaczyć bibliotek, które są aktualnie zmapowane do projektu ... Tu biblioteka nazywa CYCLONEII (domyślnie który nie jest w Bibliotece ModelSim ponieważ nie jego standardowe jeden) nie może być w bibliotece, więc trzeba odwzorować go ... Do mapowania biblioteki przejść do okna biblioteki w ModelSim następnie kliknij prawym przyciskiem myszy przejdź do NEW -> Biblioteka, a następnie można wymienić biblioteki jako CYCLONEII i również trzeba przeglądać ścieżkę CYCLONEII znajduje się w systemie .. .

Witam, MAP oznacza mapowanie plików bibliotecznych w ModelSim ... Kiedy otworzył swój projekt i spojrzał biblioteki w ModelSim (VIEW -> Biblioteka) można zobaczyć bibliotek, które są aktualnie zmapowane do projektu ... Tu biblioteka nazywa CYCLONEII (domyślnie który nie jest w Bibliotece ModelSim ponieważ nie jego standardowe jeden) nie może być w bibliotece, więc trzeba odwzorować go ... Do mapowania biblioteki przejść do okna biblioteki w ModelSim następnie kliknij prawym przyciskiem myszy przejdź do NEW -> Biblioteka, a następnie można wymienić biblioteki jako CYCLONEII i również trzeba przeglądać ścieżkę CYCLONEII znajduje się w systemie .. .
Próbowałem, dodając nową bibliotekę nazw CYCLONEII i ścieżkę biblioteki jest komputer> LocalDisk (C :)> Altera> 11,1> Kwartus> Biblioteki> SIM> CYCLONEII ale nadal uzyskać ten sam błąd. ja przegapić coś?

HI, można zobaczyć bibliotekę CYCLONEII w oknie Biblioteki ModelSim na ... (Znaczy, czy mapowanie jest ok) ...? [Color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:54 ---------- Poprzedni post był na 12:52 ---------- [/SIZE] [/color] wat to nazwa biblioteki, które zostało użyte w ur kod projektu .. bo jeśli u są napisać CYCLONEII jak CYCLONEII wówczas błąd jest ... [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 12:55 ------ ---- Poprzedni post był na 12:54 ---------- [/SIZE] [/color] można wkleić wiersze z kodu gdzie te rozmowy biblioteki ... do sprawdzenia, jak nazwa pojawia ...

Nie wydaje się ok do mnie. ma "Niedostępny" słowo obok niej. Zakładam, że odwzorowanie nie jest OK

HTML:
 # - Ładowanie Standardowy pakiet # # # # # # c :/ Users / mwong / Desktop / Laboratorium 1/simulation/modelsim/Lab1.vho (29): Biblioteka CYCLONEII; # # ** Error: C :/ Użytkownicy / mwong / Desktop / Laboratorium 1/simulation/modelsim/Lab1.vho (29): Biblioteka CYCLONEII nie znaleziono. # # # # # # C :/ Users / mwong / Desktop / Laboratorium 1/simulation/modelsim/Lab1.vho (31): CYCLONEII.CYCLONEII_COMPONENTS.ALL wykorzystania; # # ** Error: C Użytkownicy :/ / mwong / Desktop / Laboratorium 1/simulation/modelsim/Lab1.vho (31): (VCOM-1136) Nieznany identyfikator "CYCLONEII". # # - Ładowanie pakietu TEXTIO # - pakiet Ładowanie std_logic_1164
tis jest komunikat o błędzie po kompilacji w moim ModelSim. Po dwukrotnym kliknięciu na komunikat o błędzie to link do kodu gdzie biblioteka nazywa się
HTML:
 Biblioteka CYCLONEII; library IEEE; CYCLONEII.CYCONEII_COMPONENTS.ALL wykorzystania; IEEE.STD_LOGIC_1164.ALL wykorzystania;

Tak, nie Mapy zakończeniu .. Myślę, że dodaje RTL (*. Vhd) kodu z CYCLONEII bibliotece ... pliki CYCLONEII biblioteki, która jest używane do mapowania muszą być skompilowane pliki CYCLONEII RTL (*. vhd) kody .. Jeśli tak u skompilować r. plików vhd z CYCLONEII i że folder, który go nazwać jak CYCLONEII, a następnie zmapować ten folder rozwiąże problem ... [color = "Silver"] [SIZE = 1] ------- --- Temat dodana 13:01 ---------- Poprzedni post był at 12:59 ---------- [/SIZE] [/color] Nazwa biblioteki i wszystko odwzorowany w porządku (CYCLONEII), ale upewnij się, że pliki nie są. vhd, powinno być skompilowane pliki

Ok. tak Chyba mapowane błędnego pliku do biblioteki. Co to jest skompilowane pliki z Cyclone II? Nie mapowania RTL kodów. Po prostu przejdź do folderu II cyklonu w dysku C.

Wystarczy otworzyć folder CYCLONEII w komputerze, a następnie sprawdzić, czy są. Vhd pliki lub zebrane pliki ... [color = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post added at 13:25 ---------- Poprzedni post był na 13:23 ---------- [/SIZE] [/color] jeśli pliki są. vhd następnie utworzyć nowy projekt korzystania z ModelSim i dodać te pliki i je skompilować .. Tak zebrane pliki można zobaczyć w folderze pracy ... więc wystarczy skopiować folder roboczy i zmień jego nazwę na CYCLONEII. następnie można mapować ten folder jako biblioteki CYCLONEII w ModelSim ... do projektowania ...

Wcześniej Im próbuje skompilować plik VHO (generowany po kompilacji w Quartus) w celu wykonania symulacji. Gdybym skompilować r. pliku vhd, nie ma błędów. Ale dla. VHO tak. Przepraszamy za kłopoty. ale ta sprawa jest naprawdę doprowadza mnie do ściany

Witam, Czy używane biblioteki CYCLONEII w pliku. Kompilacji vhd w ModelSim ... (Jeśli tak wtedy jak mapowany Bibliotekę CYCLONEII) ... Czy jego. Vhd lub. VHO jeśli biblioteka CYCLONEII jest odwzorowany z Biblioteki ModelSim, potem tam should't być błąd tak ... Jest błąd w symulacji VHO usunięte po mapie biblioteki ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back