D
difflvl
Guest
Witam, Czy ktoś ma źródło lub link do witryny z modeli 3D dla typowych elementów dla użytku z Altium Designer? Dzięki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
http://videos.altium.com/trainingcenter/player.html?ep=1041 [/url]. Zauważ, że aby zobaczyć modele 3D, trzeba mieć kartę graficzną zdolną do przetwarzania DirectX 9.0c oraz Shader Level 3. Aby zobaczyć model 3D, trafisz "3", gdy w edytorze Biblioteki lub PCB, a następnie naciśnij "L" i zaznacz pola wyboru dla jakiego typu wyświetlacz 3D, które chcesz. Aby powrócić do widoku 2D trafisz "2".
To jest mój problem. Mój komputer nie obsługuje DirectX 9.0c oraz Shader Level 3, czyli "3" i "2" skróty nie mają wpływu. Moja jedyna szansa, aby odsłonić wyników jest wykorzystanie Lagacy narzędzia> Legacy 3D view w edytorze PCB, po minięciu kroki, opisane i zapisać się do biblioteki. Ale zawsze mają ten sam kształt - prostokątny - i ten sam kolor - szary.
Jeśli twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX i Shader Poziom 3, to nie mogą korzystać z nowej wyświetlacz 3D w ogóle. Musisz dołączyć model 3D do schematycznego symbolu jako wcześniejsze wersje DXP i AD dozwolone - to właśnie "dziedzictwo" oznacza. Idziesz do właściwościach Twojej symbol schematyczny i dodać model 3D. Podczas aktualizacji PCB ze schematu, model zostanie dołączony do śladu PCB, a będziesz mógł korzystać z widoku 3D starszego, aby zobaczyć swoją płytę z modelu dla tego śladu. Jeśli nie dołączyć model AD użyje ciała części do modelu, ale to nie będzie mieć zaawansowanych funkcji.Lagacy narzędzia> Legacy 3D view [/i] w edytorze PCB, po minięciu kroki, opisane i zapisać się do biblioteki. Ale zawsze mają ten sam kształt - prostokątny - i ten sam kolor -. Szary