Modele 3D krok dla Altium?

D

difflvl

Guest
Witam, Czy ktoś ma źródło lub link do witryny z modeli 3D dla typowych elementów dla użytku z Altium Designer? Dzięki

Dzięki Housecat już ustalono, że jeden, czy wiesz z innych stron?

Niektórzy producenci modeli krok dla ich produktów, ale jest na chybił trafił. Chciałbym spojrzeć na stronach internetowych dla części używasz. Na przykład-3M, Samtec i Tyco mają modele dla wielu ich złączy. Podobnie w niektórych specjalnych filtrów, transformatorów, itp. Wystarczy spojrzeć na stronie internetowej producenta. Uznają, że w najnowszej wersji AD nie trzeba modele kroku. Można bardzo łatwo zbudować komponenty 3D w edytorze biblioteki przy wytłaczanych bloki, cylindry i sferach. Wersje 6.8-6.9 są nieco bardziej ograniczone w wyborze komponentów do budowy ciała niż nowy letniskowy 08 wersji, ale wciąż nie jest ciężko zrobić całkiem dobre 3D ciał.

Może dlatego, że mój biedny angielski, nie mogę zarządzać umieszczenie 3D ciał na ślad. Istnieją pewne detalied wsparcie dla tej pracy?

[Quote = jazzz] Może dlatego, że mój słaby angielski, nie mogę zarządzać umieszczenie 3D ciał na ślad. Istnieją pewne detalied wsparcie dla tej pracy? [/Quote] Jaka wersja AD starasz się używać?

http://videos.altium.com/trainingcenter/player.html?ep=1041 [/url]. Zauważ, że aby zobaczyć modele 3D, trzeba mieć kartę graficzną zdolną do przetwarzania DirectX 9.0c oraz Shader Level 3. Aby zobaczyć model 3D, trafisz "3", gdy w edytorze Biblioteki lub PCB, a następnie naciśnij "L" i zaznacz pola wyboru dla jakiego typu wyświetlacz 3D, które chcesz. Aby powrócić do widoku 2D trafisz "2".

Dziękuję za odpowiedzi.
To jest mój problem. Mój komputer nie obsługuje DirectX 9.0c oraz Shader Level 3, czyli "3" i "2" skróty nie mają wpływu. Moja jedyna szansa, aby odsłonić wyników jest wykorzystanie Lagacy narzędzia> Legacy 3D view w edytorze PCB, po minięciu kroki, opisane i zapisać się do biblioteki. Ale zawsze mają ten sam kształt - prostokątny - i ten sam kolor - szary.

Lagacy narzędzia> Legacy 3D view [/i] w edytorze PCB, po minięciu kroki, opisane i zapisać się do biblioteki. Ale zawsze mają ten sam kształt - prostokątny - i ten sam kolor -. Szary
Jeśli twoja karta graficzna nie obsługuje DirectX i Shader Poziom 3, to nie mogą korzystać z nowej wyświetlacz 3D w ogóle. Musisz dołączyć model 3D do schematycznego symbolu jako wcześniejsze wersje DXP i AD dozwolone - to właśnie "dziedzictwo" oznacza. Idziesz do właściwościach Twojej symbol schematyczny i dodać model 3D. Podczas aktualizacji PCB ze schematu, model zostanie dołączony do śladu PCB, a będziesz mógł korzystać z widoku 3D starszego, aby zobaczyć swoją płytę z modelu dla tego śladu. Jeśli nie dołączyć model AD użyje ciała części do modelu, ale to nie będzie mieć zaawansowanych funkcji.

Witam, zaczęła używać lato AD 09. Naszym celem jest, aby sprawdzić konfliktu elementów z obudowy w MCAD oprogramowania Solid Edge. (Nie chcę zrobić pracę mech.guy 's). Jeśli używam wytłaczane 3-D ciało (stałe) i zapisz plik jako plik kroku. & Open to w solid-edge jest hollw tzn. tylko powierzchnia. Dzięki której nie pokazuje konflikt z obudową z litego edge.If używam modelu ogólnego kroku jak 3d ciała, To pokazuje idealnie. Chcę to możliwe do konwersji wytłaczane 3d w postaci stałej podczas przesyłania do kroku plik. Dzięki

Hi friends Chcę nauczyć Altium Designer ... Ktoś może mi pomóc??

Biblioteka 3D model STEP można znaleźć na stronie: Kliknij po lewej stronie u dołu strony na 15 darmowych modeli krok Components PCB.

Mamy wzmocnić naszą bibliotekę model STEP z dodatkiem 2000 + Komponenty 3D dla użytkowników Altium. Modele STEP śledzić IPC nazewnictwo i PCBLibraries / PCBMatrix konwencji nazewnictwa i geometrię. Proszę odwiedzić poniższy link, aby uzyskać listę modeli 3D krok: http://www.simplifiedsolutionsinc.com/images/step-model-list.txt , lub odwiedź nas na www.simplifiedsolutionsinc . com uzyskać więcej informacji. Prosimy o kontakt w przypadku jakichkolwiek pytań. Keith Richman uproszczony Solutions Inc 410-420-7853 (Stany Zjednoczone) keith@simplifiedsolutionsinc.com http://www.simplifiedsolutionsinc.com

WikiComponets.com jest nowa strona internetowa po prostu otwarcie się na beta testów. To ma być otwarty źródłem danych elektronicznych podzespołów. Niemal każda część może być zbudowana przy użyciu prostego procesu wejścia parametryczne, a następnie można je pobierać w wielu formatach 3D lub 2D. Należy spojrzeć na niego.

Oto dobry starter z 1600 IPC-7351 modeli krok dla Altium. [Url = http://store.payloadz.com/results/results.asp?keywords=ipc-7351] IPC-7351 Step modele Altium. [/Url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back