mocy> ouptut z telefonu komórkowego?

L

laseetha

Guest
hi,
jak bardzo potrzebna jest moc podczas przesyłania na telefon komórkowy?
Powiedziano mi, że jest to 0,5 W z BSNL (Bharat Sanchar Nigham Limited) w Tamil Nadu w Indiach.
każdy może dać inne pomysły

cześć
nie jestem pewien, ale dla transmisji w wysokiej freq jest bardzo należy być w mikro i mili watów.nie w watach.

i nadal nie jestem pewny ... kontynuować wyszukiwanie.i będzie zbyt.jeśli dostanie to i informujemy ...

najlepsze szczęścia

bye

GSM Telefony komórkowe 2W max.mocy.
Moc ta jest zmienna w zależności od stacji bazowej telefonu-telefon distance.Mobile dokona korekty mocy wyjściowej w odniesieniu do otrzymanych poziomu BER.

Witam,

Faktycznie zależy to od standardowej.Max.Moc zależy od mocy klasy PC.W GMS900, w większości telefony są klasy 4 i przekazują moc 33dBm (2W), gdy są w DCS1800 klasy 1 i przekazuje 30dBm (1W).Więcej danych, zaznacz 3GPP witryny w sekcji download specyfikacji.Sprawdzić 51,010.

Nadzieję, że pomoże.Dodano po 34 minutach:Witam ponownie,

Lepiej jest sprawdzić TS05.05 na poniższy link:
http://www.3gpp.org/FTP/Specs/html-info/0505.htm.

Należy znaleźć łatwo różne klasy mocy i odpowiadające max.moc vs freq.zespołu.

Nadzieję, że to pomoże.

RFCMOS

zazwyczaj wyjściowa wynosi około -6 do-7dBm i przez to uzyskać PA. maksymalna moc wyjściowa przy antenie dotrze do 33dBm

Używam do pracy w firmie Nextel Cell Phone w roku 2000.Powiedziano mi, że tansmit zasilania ,5 Watts na telefon komórkowy.Stacji bazowej transceiver radiowy był około 70 watów.I nigdy nie zakwestionował, że jest fałszywe Właśnie zaufanego na tym, że moi przełożeni wiedzieli, co mówili o

Na telefon komórkowy jest od 0,5 do 2 W

ale za to stacja bazowa nadawczo depent w zakresie projektowania więc varys od 60 do 100W w spicial przypadkach

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back