Moc CPW projekt dzielnik

Y

YZhang

Guest
Witam wszystkich, którzy wiedzą, jak zaprojektować dzielnik mocy CPW lub może dostarczyć jakiś dokument na ten temat. z góry dzięki. Yzhang

Cześć, jestem również próby opracowania tego rodzaju struktury! Czy masz jakieś dokumenty teraz? Proszę podzielić się nimi, jeśli to możliwe! Mój email: tung_manh2000@yahoo.com Dziękuję!

Witam, Wszystko, co musisz wiedzieć o każdej konstrukcji CPW jest zawarte w tych książkach przez ekspertów w dziedzinie technologii CPW. Rainee N. Simons - Coplanar Komponenty Układy Waveguide i Systems, John Wiley & Sons, 2001 Ingo Wolff - Coplanar mikrofalowe układy scalone, John Wiley & Sons, 2006 Nie, nie mam kopii elektronicznej do akcji. flyhigh

Pierwszym krokiem w każdy wzór jest określenie, czego oczekujesz od urządzenia. Jeśli chcesz znaczącej pomocy musisz zrobić kilka myślenia i opisu w pierwszej kolejności.

Tak, nie dostarcza wystarczających informacji. CPW jest stosowany głównie w zakresie wysokich częstotliwości. Może być Wilkinson sumator / rozdzielacz może być z wyboru, ale podaj więcej szczegółów na Twoje pytanie. Aby RollingEEE, CPW jest Coplanar Waveguide.

Aby DDavid, to jest naprawdę dobrą książkę, ale co jeśli on potrzebuje splitter dla częstotliwości satelitarnych od 5 do 2150 MHz?

Witam, zaprojektować go w mojej ostatniej firmie wyjątkiem jest to dla CATV. U może to zrobić z kilku etapów. David

Tak, można to zrobić z kilku etapach, ale istnieją pewne zastrzeżenia. Wymaganą izolację dla low-end i high end spierać zostanie osiągnięty z wielostopniowe Wilkinson. Po drugie, nie można sprawdzić numery opóźnienie grupowe? 5-50MHz część poświęcona jest odwrotnie link do modemów kablowych. Nie S21GD jest bardzo ważne, ale jest to obszar, gdy Wilkinson będzie miało duży skok. I jeszcze jedno: czy możesz liczyć połączenie ścieżki DC na jednej nodze rozdzielacza i jego wpływ? Wszystkie te pytania nie są łatwe nawet dla ciebie, ale jak mniej doświadczeni faceci będą je rozwiązać? Słyszałem o jednym 10 etapów Wilkinson dla zespołu 50 - 6000 MHz. Rozmiar był około 10 cm i został zaprojektowany do badań laboratoryjnych, nie dla prawdziwych szybkich sieci.

Nasz produkt został projekt dla CATV. To jest kwestia patentu I nie można mówić o szczegółach. W tym projekcie mamy ścieżkę DC i inne rzeczy, które u przypomnieć w inny projekt zrobiłem splitter wilkinson (etapy n), jak pamiętam: 2 etap dał mi od 300MHz-2000MHz 3 etap dał mi od 100 - 2500 MHz ... David

To jest interesujące. Jeśli zaprojektowany Wilkinson dla CATV i mecz specyfikacje CATV to jest bardzo dobra. Moje gratulacje! Pamiętam, że zaprojektowane Wilkinson około 3 lata temu dla telewizji kablowej, ale za 5 - 5000MHz zakresie. Nawet jeden etap na FR4 mógł pracować tak więc dla tłumienia i lepiej niż jakikolwiek splitter off-the-shelf. Ale problemy izolacji nadal istnieje i S21GD kwestii na low end też. Potem przejść do transformatora oparte splitter, ale należy pamiętać, Wilkinson i uczyni go ponownie, gdy pozwala na to czas. Zazwyczaj CATV sama w sobie nie jest duży problem, kabel szerokopasmowy (1GBs) sieci ma silniejsze spec.

Cześć Mamy projekt systemu rozszerzyć CATV BW do 3G. To prawda, że ten łącznik (nie wilkinson) powstał w 4030 Roger i nie FR4. David

Myślę, że FR4 zapewni prawie taki sam wynik jak Rogers. Jedyny problem, że FR4 nie jest niestabilny Er. W tym przypadku Nelco 4000-13 jest dobrym materiałem o bardzo stabilnych parametrach i praktycznie taką samą cenę jak FR4. Jeśli nie jest tajemnicą, dlaczego rozszerzenie CATV do 3 GHz? O ile wiem, zatrzymuje TV na 2150MHz i szybką sieć zaczyna się przy 3300 MHz. Obszar między 2150 i 3300 MHz jest pusta lub nie jestem prawda?

Tak i nie, co z WiFi, Bluetooth, WiMAX, że znajduje się między 2-3G, ale to wszystko meantion I jest bezprzewodowy (a nie przez kabel jak CATV). oraz o pcb nie jestem uznanych vs Nelco 4000-13 (Czy u przesłać kilka szczegółów), ale obecnie używam EM280: taką samą cenę jak FR4, ale stabilny ε (4,3-4,5) i tanδ jest niższa. David

Nie wiem o EM280, proszę przesłać arkusz danych lub innych informacji? I tym Nelco arkusz tutaj. Użyłem tego materiału przez około rok dla częstotliwości do 6 GHz. To działa dobrze i jak dotąd nie ma żadnych problemów. Jeśli chodzi o widmo CATV między 2,15 i 3,3 GHz moja sprawa jest poważna. I projekt wysokiej systemów sieciowych prędkości, która siedzi nad 3,3 GHz. Dzisiaj nie mamy obaw, co jest poniżej 3,3 Ghz, ale może być problem ze zgodnością w najbliższej przyszłości, jeśli inny firma chce korzystać z tego spektrum. Tak więc, jeśli możesz mi powiedzieć o wykorzystaniu 2.15-3.3 GHz będzie miło wiedzieć i rozważyć w naszych projektach przyszłej zgodności. Jeśli robisz projekt 2.15-3.3 GHz jest to korzystne dla ciebie.

Witam, pracuję obecnie vs EM280 również do 6GHz jestem bardzo zadowolony. O jestem obecnie zatrzymany tam pracować, ale u mogą oglądać stronie internetowej: www.vyyo.com David

Dziękuję za te informacje. Niestety nie mam możliwość pobrania ze względu na przekroczenie limity pobierania dawno temu. Mogą być one naprawić ten błąd, ale dziś nie widzę pliku. Postaram się znaleźć tego materiału przez jego nazwę.

Hi RFOM Daj mi swój e-mail i wysłać go! David PS Nicei zdjęcia:! D

Wielkie dzięki za pomoc! Poślę mojego zwracam się do was przez pm.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back