moc cięcie komórek w ochronę ESD?

K

katrin

Guest
Dla ochrony przed ESD, technologia zapewnia I / O pad i Vdd, Vss klocki są pewne pierścienie mocy przez te klocki, vdd1, vdd2, vss1, vss2 ... tych Vdd1. Vdd2 powinny być połączone razem przez Vdd pad, taki sam dla Vss W tym samym czasie, zauważyłem pewne komórki zwane chwilowego komórek w bibliotece. Może muszę się połączyć wszystkie te ESD klocki razem przez te przerwy w dostawie energii komórki (nie jestem pewien) Czy konieczne jest podłączenie ESD klocki poprzez moc cięcia komórek? Czy można użyć równolegle metalu połączyć te klocki razem bezpośrednio? może ktoś mi pomoże z tym?

komórek moc cięcia są stosowane do izolacji zasilania. klocków mocy mają głównie połączenia różnych linii energetycznych i struktur ESD. powiedzmy, na przykład u potrzebę oddzielenia cyfrowych i analogowych źródeł zasilania. następnie wstawić komórki odcięcia zasilania, tak aby zapewnić "Wytnij" w łączności z klocków mocy. nadzieję, że pomoże ...

Jeśli masz wrażliwą pad I / O dla wewnętrznych układ analogowy, być może trzeba wyciąć I / O-ring na 2 sekcje. Jednym z nich jest dla cyfrowego I / O i PWR / GND klocki, drugi jest dla we / wy analogowych i PWR / GND poduszki. Każda sekcja z własnymi vdd1, vdd2, vss1, vss2 ,.... Powodem tego jest zapobieganie szum cyfrowy sprzęgania z I / O cyfrowych kolejowego do wrażliwych układ analogowy poprzez analogowe I / O poduszki. Zazwyczaj chwilowego bazowej jest używany do podłączenia GND kolejowych I / O pierścień z obu sekcji ESD uwagę.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back