może ktoś mi pomóc proszę ...... za pomocą przerzutnika JK

J

jackest

Guest
Korzystanie JK Japonki jak w sklepie, zaprojektować synchronicznego licznika BCD w: (a) kod binarny (b) Gray kod zawierać diagram stanu, cesją państwa, tabeli stanów, wzbudzenia (przejście) tabelę, KM, pochodzący wyrażenie typu boolean i pełną logikę -Schemat I nie wiem nic o tym jestem tak zrzucić pomóż mi, że jestem bezradny .. Będę wdzięczny, jeśli ktoś pomoże mi to zrobić proszę ..

Nadzieję, że pomoże http://en.wikipedia.org/wiki/Flip-flop_ (elektronika)

Dziękuję bardzo cenię za to, co masz dla mnie .. ale ja nadal nie rozumiem, jak to zrobić. czy możesz mi pomóc .. nie wiem jak zaprojektować licznik BCD za pomocą JK przerzutnika. Naprawdę słaby w ten temat i już nie 3 razy. proszę mi pomóc w sposób bardziej szczegółowy ...

Myślę, że większość cyfrowych leksykony systemu lub podręczników pokaże na przykładzie licznika BCD przez FF.

u może przekazać książkę napisaną przez Moris mano lub przez Floyd. Cyfrowe Electronis i Microporcessors są bardzo interesujące i najłatwiejszym przedmiotem w trakcie Elektroniki i komunikacji. I uczył ten temat wiele razy. jeśli u zabrać tylko 2 JK klapki, zawiązać zarówno wejść razem, teraz działa jako T flipflop i zastosowania wspólnych zegar dla obu stron. teraz zaczęli licząc raz u umożliwią im.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back