może jednym help me!

Z

zezito

Guest
I tam!
Potrzebuję do pomiaru prądu w każdym cyklu falę sinusoidalną z tranformer 20V 50A.Próbowałem użyć dwóch diod (www.IRF.com 70hf40) w anty równolegle miejsc.Korzystanie z osciloscope Zdaję sobie sprawę, że dwa cykle przekazywana w każdej diody!użyłem innych diod i to znowu się stało!jeden ma pomysł dlaczego tak się happennig?

Hello zezito,
I'm not shure o co chce zrobić.
Czy używasz aktualnej sondy w każdym diody?
Dlaczego nie jednego rezystora w serii z obciążeniem?
Słowa PRZESTROGA:
Być może trzeba zmiennego pomiaru lub można zwarcia 50A koryta zakresu
na ziemi!
Hope this helps

Myślę, masz coś takiego rysunku, nie jest dobrze, ale i wyciągnąć uzyskać punkt, gdy dioda jest normalnie pollarized innych jest odwrotna, lettin fali go myśl, gdy inne części fali przychodzi, to tym samym happends , więc ....Ci zawsze tym samym falę.
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Anti równolegle?Dwa cykle?Twój opis jest zaskakujący.
Czy można dołączyć gif lub jpeg Schemat obwodu Twojej?

proszę spojrzeć na załączony plik!
Pan myśli, że to nigdy nie działa?
ktoś ma pomysły na działania i liczyć obecnych w pozytywnym pół cyklu i negatywnych pół cyklu?
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia

Dołączone?gdzie?
ok. ..Widzę go, excuse me.

OK, wydaje mi się.
Ale nie można używać bieżącego transformatorów lub cokolwiek zaprojektowane do pracy z AC, ponieważ jesteś pomiaru pozytywne lub negatywne impulsy tylko.

I think it's your ammeter.Takie rzeczy mogą być trudne, ponieważ są one bardzo specyficzne, w jaki sposób są one wykorzystywane.Jest to prawdopodobnie szukasz obu cykli i chciałbym użyć napięcia jako sposób patrzenia na to.Będzie na pewno coś dostać, ponieważ musisz go skonfigurować.Tak więc czytanie może być połowy, ale nie będę na nią postawić.

Od circiut skonfigurowaniu Twoje obserwacji przez osciloscope całkowicie poprawne, ponieważ zostały
obserwacji napięcia acrossed dwie diody i
byli paralled.Lecz jeśli możesz obserwowane obecne w każdym oddziale, co powinno być inaczej.

jakie amperometers używasz?uważają, że wiele amperometers środka ac rms wartości

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back