MISO przestrzenne multipleksowanie

K

kishore2k4

Guest
Czy ktoś może wyjaśnić to dla mnie.

A z M anteny nadajnika jest używany z multplexing przestrzennego.Na koniec odbiornik tylko jeden anteny jest wykorzystywana do pick-up, ale sygnał z M demodulacji łańcuchów.To będzie działać czy też liczby fizycznych anteny być równa lub większa niż liczba anten nadawczo?

Ponadto może być używany z wyżej otrzymywać różnorodności (Maksymalny stosunek łączenie)?

Co ja poszukuje jest sposobem przekazywania sygnału z minimalnej liczby anten odbiornika i niezawodny odbiór z wysokim ładunku ponad Rayleigh Fading kanałów (Kryty odbioru).Co mam na myśli jest kombinacją multipleksowanie (lub wyższego rzędu modulacji lepszego wyboru) z LDPC kodowania i modulacji OFDM z otrzymywać różnorodności (MRC).

Jak rozumiem, należy mieć co najmniej taką samą kwotę otrzyma anteny do pełnego przestrzennego zwielokrotniania.W twoim przypadku można wykorzystać tylko przekazuje różnorodności.

Jone napisał:

Jak rozumiem, należy mieć co najmniej taką samą kwotę otrzyma anteny do pełnego przestrzennego zwielokrotniania.
W twoim przypadku można wykorzystać tylko przekazuje różnorodności.

I found this very informative tabeli dla MIMO w oparciu o liczbę przesyłania i odbierania anteny i ich kombinacje.Jest w poddziale "WiMax cztery anteny Matrix C mode"

http://en.wikipedia.org/wiki/WiMAX_MIMO

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back