MIMCAP na początku MOMCAP

M

MedEl

Guest
Hi all,

Gdzie mogę znaleźć warstwy wykorzystane do MOM-WPR (umc0.13-MOMCAPS_RF)?

Ja jestem za pomocą MIM-WPR na szczycie MOM-WPR.Czy możliwe jest wybranie warstwy wykorzystane do MOM-WPR (Layer ... Od Aby Layer ...)?czy mam układ a mom-WPR siebie (zamiast przy użyciu standardowego umc0.13-MOMCAPS_RF)!

Thanks a lot ...

Zależy od dokładności wymagania: Jeśli chcesz używać go jako oddzielenie kapelusza,
możesz stworzyć własny rozmiar / kształt
(sa ftopic346229.html).

Ale jeśli trzeba racjonalnie dokładnych symulacji wyników, lepiej skorzystać ze standardowego MOMCAP.MOMCAP zwykle jest zwiększenie pułapu pomiędzy poli ponad aktywnych (i przez ten wykazuje silną zależność napięcia na napięcie ≤ V), a jedynie norma MOMCAP wzorowany jest z dobrą dokładnością.

Często Design Zasady nie pozwalają stacking z MIMCAPs nad MOMCAPs (nie wiem dlaczego, nie ma widocznych fizycznych zakazać tego powodu).

Hi erikl,

dzięki za odpowiedź.masz prawo Absolutly temat projektu regulaminu problemu.I get niezwiązane Błąd (MOMCAPS nie znaleziono przy MIMCAPS są ułożone wyżej .. warstwy graficznej może niektóre kwestie .. i dont know dokładnie dlaczego).

Nich i usunięte MOMCAPs z mojego schematyczność i chciał przetestować układ przez shorting w MOMCAP w obu Układ i schematyczne.
ten rzeczywiście pracował (LVS dopasowane) ..
Ale nie jestem pewien, czy ta metoda jest ok!
masz może jakieś sugestie?

Myślałem, że mama kondensatory (Metal-Oxide-metal) stosowanie metalowych warstw dielektryków i pomiędzy nimi (standardowy BEOL dielektrycznych stosu).Czy nie kondensatory między poli i aktywnego zazwyczaj MOS kondensatory?

Maks.

Dear all:
Czy ktoś ma experient LPE zrobić korzystając z MOMcap VIA, najczesciej odlewni nie obsługują ją dzięki

mitgrace napisał:

Dear all:

Czy ktoś ma experient LPE zrobić korzystając z MOMcap VIA, najczesciej odlewni nie obsługują ją dzięki

hi timof,
Mam jeden problem, teraz mam zaprojektowane rurociągu ADC i pomyślnego zakończenia taśmę, ale teraz chcę zastąpić MIM kapsel z MOM cap.
bo nie mam przyprawy model MOM cap, i nie istnieją żadne zasady LVS MOM.ja jestem przy pomocy technologii SMIC18, dlatego trudne do jego wytworzenia.
może mi Pani powiedzieć, w jaki sposób mogę uzyskać początku, a co powinien zrobić od zera, jeśli możesz.
Dziękuję bardzo

Jackon521 napisał:

hi timof,

Mam jeden problem, teraz mam zaprojektowane rurociągu ADC i pomyślnego zakończenia taśmę, ale teraz chcę zastąpić MIM kapsel z MOM cap.

bo nie mam przyprawy model MOM cap, i nie istnieją żadne zasady LVS MOM.
ja jestem przy pomocy technologii SMIC18, dlatego trudne do jego wytworzenia.

może mi Pani powiedzieć, w jaki sposób mogę uzyskać początku, a co powinien zrobić od zera, jeśli możesz.

Dziękuję bardzo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back