Miksery

A

Abu Ammora

Guest
Chcę zbudować Mixer w nadajnik się przekształcić freq. do 85 MHz przy użyciu lokalnego oscylatora 75 MHz i 300mV PP So What typu Mikser i budować, chcę wdrożyć system na płytce drukowanej, a ja proponuję zrobić za pomocą tranzystorów lub MOSFET, jest to możliwe, Czy ktoś może mi pomóc? Dzięki

Twoje najłatwiejsza opcja jest dioda mikser ring. http://www.minicircuits.com/dg03-86.pdf na dole strony są niskie, miksery LO poziom można użyć. Należy stosować się do mieszalnika z filtru pasmowego, aby usunąć obraz na 65 MHz i przepust LO na 75 MHz. Najlepiej jest umieścić 6 dB pad pomiędzy wyjście miksera i filtra. Umieść sygnału 10 MHz do wejścia IF i 75 MHz sygnał do wejścia LO i uzyskać wyjście na port RF. Sygnału 10 MHz powinna wynosić 20 dB poniżej LO (30 mV), aby zminimalizować efffects nieliniowość.

u mogą korzystać z jednego tranzystora mikser jest bardzo łatwy w montażu za pomocą BJT tak khouly

[Quote = khouly] u mogą korzystać z jednego tranzystora mikser jest bardzo łatwy w montażu za pomocą BJT tak khouly [/quote] [size = 6] Dzięki temu, można u proszę mi podać nr części takich tranzystorów [/size]

będzie ona zależała od częstotliwości ur w 100 MHz, możesz spróbować 3904, ale nie jestem pewien, spróbować khouly

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back