mikropaskowa zwrotnica Filter Design

L

Lazopoulos

Guest
Czy ktoś może mi pomóc zaprojektować mikropaskowe filtr zwrotnica z 20 Passband MHz do 2,5 GHz? Wszelkie oprogramowanie, które może mi pomóc?Ja próbuję reklamy, ale wyniki nie są zrozumiałe i correct.i zostały przy użyciu przewodnik projektowania filtru ADS.First zaprojektować filtr elementów LC a potem przekształcić go do mikropaskowe ale doesnot naprawdę work.Is istnieją inne sposób bezpośrednio projektowania filtrów?
Dzięki

Wszelkie wymagania dotyczące tłumienia poza zespołem?
Czy 20 MHz Jedyne czego potrzebujesz?

Nuhertz sprawia, że program do projektowania filtrów z 20 dni bezpłatnej wersji próbnej.

Dobrze tłumienie 20 dB będzie sufficient.Any szczególnego rodzaju odpowiedź będzie do.I chcesz go używać z repeater struktury.

Wypróbuj symulację tego jeden z Pspice lub Electronic Workbench.
"Dolny" koniec taśmy jest uziemiony.
Dole PCB wszystko ziemi.
Konkretne wymiary zależą od dielektryka, ale generalnie szerszy "pionowy" strony, a bliżej do ziemi jest związane z in / out, węższe pasmo.
Limit jest ustalany przez straty w mikropaskowe line.
Aby symulować to musisz tylko dwa połączone ze sobą stratna linie przesyłowe - jedno zwarte na drugim końcu i innych otwartych na innych end.The najpierw krótszy niż inne i długość całości fali / 4.
CONECT jednego źródła sygnału 50 omów opór wewnętrzny i jeden 50 omy obciążenia i to wszystko.
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Ten artykuł daje szczegóły 2.6GHz 300MHz filtr BW sobie sprawę z mikropaskowe serpentyny.Można dostosować połączeniu odstęp między wierszami na zmniejszenie przepustowości i wydłużyło rezonatorów, aby spełnić Twoje for.

http://www.mwee.com/magazine/2000/2.6ghz.htm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back