mikropaskowa RF Choke i DC Block informatyka

S

Sradio

Guest
Hello guys

Robię projekt LNA a teraz zabiera się do ostatniego kroku i chcą zaprojektować wszystko na dyskretnym elementem mikropaskowych line, jak po obwodzie.

Mam L i C z Murata Semiconductor i syntetyzowania nieliniowy model dla tych dwóch elementów (jak pokazano na działce)

Zastanawiam się, jak zaprojektować, że w ML, ćwierć długości fali można zrobić?Ale jak?Albo powinno się używać Murata L i C lub po prostu użyć idealne L i C z reklam, a następnie transfrom do ML?

Proszę mi pomóc w tym, thanks so much!
Przepraszamy, ale musisz się zalogować, aby wyświetlić ten załącznik

Dla RF choke można użyć w Bias Tee mikropaskowe.Λ / 4 wysoka impedancja linii (zazwyczaj 100ohm) z O / C promieniowe en na końcu skoncentrowany na żądaną częstotliwość pracy.Dla informacji o trójniki Bias sprawdzić w witrynie: Jednak 1.2nH będzie bardzo krótki wiersz.Grać w reklamach i zobacz, czy jest możliwe

http://www.microwaves101.com/encyclopedia/quarterwave.cfm # biastee

Nie jestem pewien żądaną częstotliwość pracy, ale patrząc od schematu modelu u mają bardzo niskie wartości WPR Sugeruję użycie międzypalczasty Cap.ADS model taki pułap, u można sprawdzić, czy jest to możliwe.

To nie są nieliniowych modeli zamiast modeli liniowych ..
Lambda / 4 obwodu będzie bahave obwód otwarty, a jego innego portu jest krótkie zwarte o częstotliwości operation.If zespół fequency jest duża, w tym przypadku można praktycznie korzystać Inductor, że będzie się zachowywał 10 razy większa niż impedancji ..

Lub wielu układów lambda i filtry dolnoprzepustowe może być rozwiązaniem ..

Istnieje wiele alternatywnych rozwiązań, które w zależności od miejsca i koszt ..

Thanks man!

To jest wielkie stronie!Tak, zauważyłam, że 1.2nH dość unrealisitc podczas wdrażania w mikropaskowe.Więc tuned nieco poświęcić wydajność przyzwoity rozmiar uzasadnione z induktora.

Dziękujemy za obie!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back