microwind może odczytać GDS plików?

A

andy2000a

Guest
I pobrać microwind, ale tylko znaleźć formacie CIF .. jak konwertować GDS2 -> format CIF? jeśli chcesz użyć microwind czytać bazy danych układ GDS

Spróbuj boolean h ** p: / / www.xs4all.nl/ ~ kholwerd /

Istnieje wiele programów można użyć, aby wyświetlić układ GDSII. Polecam StreamVista Designs Semigy (dostępne za darmo na www.semigy.com ). Jeśli szukasz dostać netlist z pliku GDSII bez pliku technologii (jak wspomniano w jednym z innych postów ostatnich), to powodzenia. Nie można uzyskać wiarygodne netlist z pliku GDSII chyba że masz plik technologii utworzonej w tym procesie. Dlaczego chcesz netlist z pliku GDSII gdy nie wiesz nic o procesie?

1. jak pamiętam "StreamVista" Używam naprawdę GDS pliku, ale wyświetlenia wielu powodować odtwarzacz wyświetlają dziwne .. I nigdy nie używać Tanner Ledit9 lub mycad mychip5 .. Myślę, że ledit / mychip jest lepiej, ale nie darmo .. StreamVista -> nie dla mnie dobre .. 2. wsparcie microwind schenatic + sim + układ .. Myślę, że to dobre narzędzie na PC za układ analogowy i .. tak, potrzebuję narzędzi można przekształcić GDS2 CIF .. i wolne, co wiem, mychip mieć narzędzie może konwertować, ale nie wiem co darmowe narzędzie potrafi zmienić GDS2 formacie CIF .. 3. Ja też nigdy nie używać wykorzystania delfinów niektórych wyświetlacz gds narzędzie, ale GDS widza tylko "widok" kiedyś będę zmodyfikować układ tak, dziękuję

można użyć calibredrv wyświetlacz GDSII, może wyświetlać wiele procesów.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back