Microblaze i projektowaniu systemów ip

C

corleone2463

Guest
hello evry bdy i właśnie rozpoczął pracę nad Microblaze procesor .... teraz im planowania do tworzenia ip (coś jak mały ckt sekwencyjny lub machiny państwowej) i połączyć go z Microblaze ... na FPGA ..... i dnt wiedzieć, jak budować własne ips dla intefacing Microblaze może nebdy mi pomóc plz

Było to podczas ponieważ zrobiłem to tak, proszę wybaczyć ewentualne błędy! I połączony niektóre niestandardowe i niektóre generowane IP MicroBlaze za pomocą Szybkie linki Simplex (FSLs). Myślałem, że wyglądał łatwiej autobusem do stosowania w ograniczonym czasie miałem do projektu. Musisz napisać IP w celu dostosowania do interfejsu FSL, czy można umieścić IP w "opakowaniu", które sprawia, że zgodne. Z oprogramowaniem Xiilnx można wygenerować IP FSL i zacząć stamtąd. W pewnym momencie dostałem sfrustrowani FSLs i miał wszystko kierować na FPGA i z powrotem w użyciu GPIO: D.

spróbuj napisać prosty sumator i port go jako własny IP wraz z Microblaze .. że będzie to dobry krok na początek .. Patrz tutoriale podane są poniżej knwing howto dodać niestandardowe peryferyjnych ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back