Microblaze Fuzzy procesor interfejsu Robot!

F

FuzzySNR

Guest
Hello all,

Trochę historii .... pierwszy
Mam zaprojektowane soft core szybki procesor rozmytych (Opublikowany pracy) w VHDL i realizowane w FPGA Spartan 3-1500 przy MB1500 Memec wyżywienie ( P160 analogowe pokładzie).
Teraz ....
Co chcę zrobić, to interfejs go robot laboratorium uruchomić algorytm tracker dla unikania przeszkód.Problem polega na tym, że nie mają bezpośredniego dostępu do robota silniki i koderów do twardego drutu go FPGA pokład bezpośrednio, tylko port szeregowy robota sama, więc muszę się leczyć robota jako czarna skrzynka.Więc, choć przy Microblaze z podstawowych UART i jakoś (kod C do dekodowania, kodowania pakietów danych robot) dekodowania pakietów z robota port szeregowy paść mój fuzzy administratora danych z enkodera, a także wysyłanie danych do robota (silniki ), jak również.Do tej pory mam bardzo ogólne pojęcie, jak to zrobić, ale nie można naprawdę dowiedzieć się, gdzie i jak podłączyć Microblaze (za pośrednictwem magistrali OPB może?) Z fuzzy procesor do wymiany danych.
Wszelkie pomysły, pomoc, lub inne możliwe rozwiązania, niekoniecznie przy użyciu Microblaze (można użyć Picoblaze ewentualnie co jest za darmo!) Są mile widziane i prosimy appreciated!

Twój procesor rozmyte mogą być dołączone łatwo za pomocą interfejsu FSL do MB.
Interfejs ten posiada wiele przydatnych funkcji i została włączona w MB do interfejsu koprocesorów.
Łącze jest szybkie, proste w obsłudze i nie ma do dyspozycji osiem kanałów.

Przeczytaj DS449 dostępny na stronie internetowej firmy Xilinx.

Regards, Yego

Dlaczego po prostu nie korzystać z podstawowych UART, że pochodzi z Picoblaze?co wy na to?

samcheetah napisał:

Dlaczego po prostu nie korzystać z podstawowych UART, że pochodzi z Picoblaze?
co wy na to?

doesnt mikrokontrolera picoblaze mają FSL autobusem.ma 256 porty wejściowe i wyjściowe 256 portów, może to pomoże!

faktycznie mówiłem, że dlaczego dont po prostu móc UART z fuzzy procesor?Mam na myśli nie picoblaze lub Microblaze zaangażowanych.

Rozsądne pytanie, rzeczywiście to był mój oryginalny pomysł, ale znów muszę jakiegoś mikrokontrolera za część planowania ścieżki, które są łatwiejsze do kodu w C, a nie realizować go w RTL, oprócz jeśli wdrożenie pp w VHDL, I'll w końcu realizacji mikrokontrolera na koniec dnia!

w porządku, ale Xilinx robi świadczenia kompilator C picoblaze.i jeden jest kompilator C picoblaze (w fazie beta), ale i havent tested it yet.

ale Microblaze ma kompilator C, tak myślę, że należy użyć Microblaze.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back