mi pomaga zaprojektować kabel do przejścia falowód

A

ashutoshkedar

Guest
Próbuję z hfss zaprojektować okrągły falowodu do caxial przejścia w paśmie X, ale nawet po optymalizacji długości sondy i średnicy krótkich do falowodu ściany i nie jestem w stanie uzyskać przepustowość Czy ktoś może mi pomóc z tym

Witam, może być w stanie "dostroić" urządzenia w celu zwiększenia przepustowości. Można to zrobić przez wiercenia i gwintowania otworów w ścianie falowodu i wstawianie śrub. Gdy śruba jest, wyregulować wysokość śruby w celu optymalizacji wydajności, a następnie zablokować odkręcić nakrętkę z. In-line z sondą będzie prawdopodobnie najlepiej i być może trzeba więcej niż jeden. Można również umieścić "puck" (dielektryk lub aluminium) do otworu falowodu, aby dostroić przejścia. Jest to prosty naprawić i można bawić się o średnicy i lokalizacji. Fix krążki z dobrym kleju qualitity, po znalezieniu najlepszych lokalizacji (epoksydowe eccobond 286 lub krzemu; RT3145). Widziałem nawet to zrobić z nakrętki ze stali nierdzewnej! Bądź ostrożny, jeśli urządzenie będzie zobaczyć dużej mocy, jak można się trochę elektrycznych łuku, spróbować czegoś jak krążki PTFE, czy jest to problem i testu przy niskim poborze mocy.

Jeśli wszystko robisz sondy i backshort, to nie spodziewać się dużo pasma. HP miał całkiem dobry projekt, w którym wykorzystywane λ / 4 transformatory ustąpić impedancji na Sonda, która była centerpin koncentryka złącze uziemione, aby po drugiej stronie falowodu, z backshort zmniejszenie przewodnik wysokości.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back