mi pomóc w użyciu proteus przekształcić aschematic projektu do alayout

F

fs789

Guest
Witam, proszę, może ktoś mi wyjaśnić, jak korzystać z Proteus 7.4 sp3 w celu przekształcenia aschematic projektu do alayout umożliwiającej PCB. istnieje od dać acertain program do projektowania obwodów, a program natychmiast zmienia go w asuitable alayout do druku?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Post dodana 20 : 03 ---------- Poprzedni post był o 19:46 ----------</span></span>
proszę mi pomóc

nie jest łatwe, trzeba pochylić się jak z niego korzystać. Ares można umieścić elementy automatycznie, jeśli określenie krawędzi płyty, ale miejsca jest bałagan i trzeba będzie albo rozpocząć przenoszenie części lub rozpocząć wprowadzanie ręcznie od zera, silnik nie widzisz, że niewielki ruch może nawiązać połączenie możliwe . Więc po dokonaniu schemat w isis naciśnięciu przycisku arów, jeśli masz jakieś schematyczne elementy, które nie mają informacji pcb otrzymasz błędów. W ares przejść do części tryb i umieść elementy, a następnie otwórz Menedżer zasady projektowania ustawić warstw i specyfikacji pad. Po tym można użyć Autorouter, jeśli może ona wnieść 100% połączeń jest w porządku, jeśli nie można uruchomić ruchomych części lub dokonać zworek lub można to zrobić nawet ślady ręcznie. zacząć od prostych wzorów z kilku elementów. Alex

jakie ustawienia musimy zrobić projekt homebrew na PCB proteus?

Po dokonaniu schematyczny otwarciu projektu w ARES, ustawienie co musisz zrobić, to warstwy używany, szerokość śladów linii sygnału i moc w każdej warstwie, przez styl i być może zmiany specyfikacji odprawy max. Alex

Chodziło mi o to wiem, jak wykonywanie połączeń i rzeczy, i projekt PCB. ale co jest i nie wiem, które ustawienia są optymalne dla domowych PCB. swoją drogą, co złego b pojedynczej warstwy PCB.

I tylko zrobić jednej płytce warstwy też i nie należy zmieniać żadnych ustawień, z wyjątkiem warstwy, ponieważ domyślnie jest 2 warstwy. Ślad szerokość zależy od ciebie, zrobiłem prześledzić tak niskie, jak 10mil dla układów FPGA lub slim układami SMD, zwykle używają 15 mil na ślady, które przechodzą przez DIP Kołki, a około 20 mln w ogóle. Im mniejsza szerokość śladu łatwiej będzie auto dla routera, aby znaleźć rozwiązanie, to można albo zmienić określonych szerokościach ręcznie lub można spróbować ponownie z zwiększonej szerokości. W zależności od metody PCM możesz używać masz problem podejmowania zbyt cienki śladów. Chciałbym również, aby zanurzyć IC klocki trochę większy. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back