mi pomóc w czujnik podczerwieni 8051

A

ajit4u

Guest
hv i napisany kod taki sposób, by uchwycić wartość licznika gdy istnieje krawędź spada tętno po naciśnięciu przycisku zdalnego naciskając ten sam klucz moją wartość czujnika podczerwieni zmienia się, na czym polega problem di może pokonać z tym problem? ? jest jeden kod, który jest pracował na HCS08, ale nie działa na 8051

Witam znajomego Najpierw należy ustalić, które protokołu stosowanego w podczerwieni.
naciskając ten sam klucz moją wartość czujnika podczerwieni zmienia
Po pierwsze zmienić czujnik samym nowy czujnik i używany nowy pilot IR i sprawdź wynik. Jeśli problem nie zostanie rozwiązany, sprawdź kod. Myślę, że problem jest w kodzie, a nie w nadziei czujnik to pomóc, Shyam INDIA

i wie, że jest jakiś problem z tym kodem .......... jeśli to możliwe napisać odpowiedni kod i hasło do mnie

Niektóre protokoły IR użyć przełącznika bit. Jego celem jest wykrycie powtórzyć naciśnięcie przycisku, w przeciwieństwie do przytrzymać przycisk. Dlatego po każdym naciśnięciu tego przycisku kod zastępcę. Jeśli masz ten sam jest inny kod zmienny nie jest to problem prawdopodobnie po prostu kod za pomocą przełącznika bit. Musisz tylko go odczytać poprawnie. Jeśli 3 pras produkcji 3 różne kody - masz problem. jack

Niektóre protokoły IR użyć przełącznika bit. Jego celem jest wykrycie powtórzyć naciśnięcie przycisku, w przeciwieństwie do przytrzymać przycisk. Dlatego po każdym naciśnięciu tego przycisku kod zastępcę. Jeśli masz ten sam jest inny kod zmienny nie jest to problem prawdopodobnie po prostu kod za pomocą przełącznika bit. Musisz tylko go odczytać poprawnie. Jeśli 3 pras produkcji 3 różne kody - masz problem. jack
nie ma nic złego w pilocie, nie ma jakiś problem z tym kodem, jeśli to możliwe należy zmienić kod

Najpierw powiedz o protokole swojego pilota na podczerwień, pracowałem nad RC6 protokołu w CCS może to pomoże Ci, jeśli protokół jest również RC6.

Najpierw powiedz o protokole swojego pilota na podczerwień, pracowałem nad RC6 protokołu w CCS może to pomoże Ci, jeśli protokół jest również RC6
im przy NEC protokół [COLOR =. "Silver"] [size = 1 ]---------- Post added at 11:23 ---------- Poprzedni post był o 11:21 -------- - [/SIZE] [/color]
Najpierw powiedz o protokole swojego pilota na podczerwień, pracowałem nad RC6 protokołu w CCS może to pomoże Ci, jeśli protokół jest również RC6 [. / quote] byłem przy użyciu NEC i nie zrobił dostać, a następnie rozpoczął metodą przechwytywania przez kontrolera

Witam mam znajomego dołączony jakiś materiał dla NEC protokołu piszę program dla protokołu NEC zastosowania tego materiału i działać. Nadzieję, że to pomoże Shyam

Witam przyjaciel I został dołączony jakiś materiał dla NEC protokołu piszę program dla protokołu NEC zastosowania tego materiału i działać. Nadzieję, że to pomoże Shyam
hv i protokół, który nie działa. jeśli u może zmienić program oznacza to proszę zmienić hv i napisany kod, dzięki przechwytywaniu z PCA i wyświetlanie

i hv protokół, który nie działa. jeśli u może zmienić program oznacza to proszę zmienić hv i napisany kod, dzięki przechwytywaniu z PCA i wyświetlanie
i zobaczy swój kod teraz

to nie pewność, że protokół zdalnego NEC
nie jestem pewien, więc im pomocą metody przechwytywania, który jest łatwiejszy niż mam nadzieję, że

można uchwycić przebieg i prześlij go tutaj znaleźć załącznik może to pomoże Ci

można uchwycić przebieg i prześlij go tutaj znaleźć załącznik może to pomoże Ci
Można u mnie tel, który protokół jest używany przez seeng schematyczny

Brak jej obwodzie sprzętu interfejsu IR reciver i wszystkich protokołów samego rodzaju sprzętu. można ocenić przez fale lub pisząc program w mikrokontrolerze, które będą w stanie wykryć wszystkich protokołów

Brak jej obwodzie sprzętu na współpracę reciver IR oraz wszystkie protokoły samego rodzaju sprzętu. można ocenić przez fale lub pisząc program w mikrokontrolerze, które będą w stanie wykryć wszystkich protokołów
Można u tel mi jak napisać program?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back