Metalowe baterie dector próbował zjeść Detector

T

thudpucker

Guest
Przeprowadziliśmy kilka lat temu. Baterie były jeszcze w wykrywacz metalu i niedawno musiałem go otworzyć obudowę i zobaczyłem to. Yuk! :-( Co kiedyś w przeszłości "prać" w dół niektóre rzeczy jak to produkt o nazwie "Big Bath", ale ja nie słyszałem o nim ostatnio. Co mogę używać do mycia tej szumowiny od przypadku i część z nich jest wewnątrz obudowy, a może nawet na płytce drukowanej. Nie znalazłem schemat do tej rzeczy jeszcze. Wszelkie wskazówki na ten temat? To "Biały 4 DB".

Ooh - paskudny! Moja żona kiedyś umieścić standardowe komórki akaline w ładowarce NiMH noc; że wyglądał jeszcze gorzej. Jeśli komórki są alkaliczne, czystą niewiele (destylowana) octu, inaczej używać sody oczyszczonej (wodorowęglan sodu) zmieszany z pastą z wodą. Że wygląda jak "Miedź górze kolorowe '- Duracell? W tym przypadku jest to zasadowy. Tak czy inaczej, należy użyć bawełnianego-Bud-stick do czyszczenia wokół komponenty i szczoteczkę do zębów dla większych obszarów. Prawdopodobnie nie może zrobić więcej szkody niż jakikolwiek płyn bateria już ma. Kiedy wszystkie ślady płynu zostaną usunięte, spłukać bardzo dokładnie ciepłą (nie gorącą) wodą, upewniając się, aby pod komponentów tak nic paskudny czai tam. Pod warunkiem że nie bardzo stare komponenty wykonane z rzeczy, które pozwoli w lub wchłaniają wodę, nie powinno być problemu z płukania planszy. Następnie pozostawić do wyschnięcia w ciepłym miejscu na kilka dni.

Zawsze wyjmuj baterie z urządzenia, jeśli urządzenie nie jest używane przez dłuższy okres, jego stara szkoła. Ustal, czy baterie, które wyciekły są alkaliczne lub kwaśne. Używać octu lub soku z cytryny do czyszczenia alkalicznego wyciek baterii, należy użyć sody oczyszczonej do czyszczenia kwasowy wyciek baterii. Używać rękawic do ochrony palców i rąk, to bateria materiał wycieka nie jest przyjazny dla zdrowia. Następnym razem spróbuj znaleźć trochę złota i kupić nowy wykrywacz. ;-)

Old School mi! Nigdy się nie dowiem jak to się stało. Ocet lub cytryna do bateria alkaliczna (resztki) sody oczyszczonej na Kwasu wycieku baterii. Teraz, aby stwierdzić, czy alkaliczne lub kwaśne zupy lub zamieszać. Dzięki za cynk o Wash poszedłem do Radio Shack rano i "Big Bath" nie ma już od dłuższego czasu. Yeow, nie wiedziałem, byłem tak daleko na emeryturę.

Jest to, że miedź w kolorze góry? Jeśli to Duracell to jest to zasadowy, więc trzeba ocet jako tpetar powiedział. Używam (na nieparzystych okazji musiałam) wody destylowanej lub biały ocet. To trochę silniejszy i ma mniej spacerem zanieczyszczenia "potencjalnie zostać z tyłu. Bawełna-bud-porady, mała szczoteczka do zębów czy elektryczna szczoteczka do zębów są przydatne. Ja mam stare elektryczne szczoteczki do zębów i zapisać używane głowice do czyszczenia wszelkiego rodzaju rzeczy. Sprawia, że ​​praca łatwa. Twój detektor może być modelując starych białych spacerem. Nie jestem zaznajomiony z nimi, ale istnieje duże forum wykrywacz metalu z dużą wiedzą i społeczności elektronicznej tutaj: http://www.thunting.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back