C
CWT
Guest
Hi there,
Obecnie mam zbudować modulator i demodulator, jak pokazano na rys. 5, ryc.29.
Częstotliwość modulacji sygnału wejściowego = 1kHz
częstotliwości nośnej = 100kHz.(Dla modulator i demodulator)
Wyjście modulatora (albo V lub V-) jest w stanie uzyskać wyjścia modulacji AM.(Jednak i używać tylko do przekazywania V-, V i lewo to jak nie ma połączenia).I korzystać z dwóch przewodów do działania jako antena modulator i demodulator.Za pomocą transmisji bezprzewodowej, nie mogę uzyskać modulacji na wyjściu z demodulatora.Nawet jeśli antena jest bardzo blisko.Co i uzyskać tylko sygnał przewoźnika., Ale jeśli i pozwolić obu anteny kontakt ze sobą i mogą się produkcji i jest taki sam jak sygnał modulujący.
Tak więc moje wątpliwości to:
i.Czy długość anteny wpływ na transmisji?
ii.To jest moc transmisji nie jest wystarczające?
Czy jest jeszcze jakieś inne czynniki?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam,
CWT
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia
Obecnie mam zbudować modulator i demodulator, jak pokazano na rys. 5, ryc.29.
Częstotliwość modulacji sygnału wejściowego = 1kHz
częstotliwości nośnej = 100kHz.(Dla modulator i demodulator)
Wyjście modulatora (albo V lub V-) jest w stanie uzyskać wyjścia modulacji AM.(Jednak i używać tylko do przekazywania V-, V i lewo to jak nie ma połączenia).I korzystać z dwóch przewodów do działania jako antena modulator i demodulator.Za pomocą transmisji bezprzewodowej, nie mogę uzyskać modulacji na wyjściu z demodulatora.Nawet jeśli antena jest bardzo blisko.Co i uzyskać tylko sygnał przewoźnika., Ale jeśli i pozwolić obu anteny kontakt ze sobą i mogą się produkcji i jest taki sam jak sygnał modulujący.
Tak więc moje wątpliwości to:
i.Czy długość anteny wpływ na transmisji?
ii.To jest moc transmisji nie jest wystarczające?
Czy jest jeszcze jakieś inne czynniki?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam,
CWT
Przepraszamy, ale musisz logowania w celu wyświetlenia tego zajęcia