Matlab projektów opartych proszę (radar)

B

biswami

Guest
może ktoś zaproponować jakiś dobry na matlab projekt aplikacji radarowych ... ja jestem ostatnim roku studiów student elektroniki i engg comm w Indiach .. Thanx in advance

Cześć,

Jestem świeżym absolwentem.Mój projekt końcowy uznać niektóre aspekty dotyczące radaru.
Nie mogę zaproponować coś szczególności, ale od "nauki radaru" oznacza prawie
każdy aspekt elektronicznej - RF poprzez elektrotechnika i co najmniej odległe rejony przetwarzania sygnałów i teorii komunikacji --
będziesz musiał zdecydować, co jest najbardziej atrakcyjny obiekt na opinię
Chyba ....

Anyway, I'll b happy 2 pomóc skrypty matlab związane z EM fale propogation, przesyłania, odbioru, namierzanie itp.

Powodzenia,
P.

Cześć,
Można wdrożyć kompletne oprogramowanie testowania hipotez za pomocą Matlab.To pomaga w zrozumieniu najbardziej fundamentalną częścią SP.WYKRYWANIE SINUSOIDA.
Hope this helps.
BRM

it sounds interesting ................ kulisy u podobać się opracować nieco?

Cześć,
Detekcji sygnałów o to mi chodziło.Przykro mi o PM.

Start z książki Kay na sygnał.

Można również rozpocząć Helstrom lub książki Vantrees na wykrywanie sygnału, ale są skomplikowane.

Opracowanie środowiska, w którym można opracować różne badania (patrz książek), dla sdetection z sinusoid z nieznaną częstością i
/ lub fazę AWGN.Może to początek i dowiesz się, że istnieje wiele ciekawych obszarów, zarówno w testowania hipotez statystycznych, a także w zakresie poprawy Signa wykrywania.

Mam nadzieję, że pomoże.
BRMadhukar

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back