[Matlab] Obciążenie linii wektora oddzielnie (Z pliku matrycy)

D

davyzhu

Guest
Witam wszystkich, Mam plik zawiera kilka linii wektorów (wszystkie cyfry w trybie ASCII). Zawartość pliku jest jak poniżej, każda linia jest wektorem (coś jak używać SAVE-ascii, aby zapisać macierz): 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 4 5 6 7 8 1 2 3 9 10 ... ... Ale mój prawdziwy wektor każdej linii jest 1 * 2000, i mam 4000 linii wektorów (tj. 4000 * 2000 macierzy). Tak więc wektor jest zbyt duży, aby załadować wszystkie wektory (tj. macierzy pliku) przez komendę LOAD-ascii. Jak załadować każdej linii wektora osobno? obciążenia, tj. wektor line1 -> load line2 wektor -> ... aż do ostatniego wektora linii We wszystkich, chcę pętli, która odczytuje jedną linię z pliku na iteracji pętli. Dzięki! Richard

Co złego jest w ten sposób? foo = load ('mydata "), że działa dobrze z plikiem zawierającym 2000x4000 numerów. Wynikające z matrycy podwaja zużywa 64 megabajtów. Jeśli to nie to, co chcesz, proszę wyjaśnić lepiej "obciążenie każdej linii wektora oddzielnie".

Hi echo47, jestem mylić z tej operacji ;-) Ładowanie matrycy zużywa zbyt dużo pamięci RAM. I załadować wszystkie matrycy nie jest konieczne dla mojej pracy. Każdy wiersz macierzy jest kryptonim otrzymała od kanału. Więc mam do dekodowania kryptonim za każdym razem (nie trzeba załadować wszystkie słowa kodowego). Więc to, co chcę ma do czynienia z wierszy macierzy (np. wektora wiersz macierzy). Na przykład, w time1, obciążenie rzędu 1 z pliku matrycy, dekodować słowa kod 1; w Time2, obciążenie rzędzie 2 z pliku matrycy, dekodować słowa kod 2, ... ... Sorry for my poor angielski, Z poważaniem, Davy

Ahhh ... Przeczytaj jeden wiersz na iteracji pętli! Czy to, co masz na myśli?
Code:
 fin = fopen ("mydata"), natomiast ~ feof (fin) foo = sscanf (fgetl (fin), '% d', [1 inf]); disp (foo);% zastąpić to z analizy linii Kod koniec fclose (fin);

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back