Masz problem z podjęciem Xenon zapłonem

P

pranaych

Guest
Jesteśmy budowy zapłonem dla lampy ksenonowej 250W łuku iw zasadzie zrobiliśmy wszystkie składniki z wyjątkiem Bobina lub cewki, jak pokazano na rysunku CKT 1. W oryginalnym zapłonnik to Bobina wykonana jest z kamienia, jak półprzewodnikowych materail którym mają showm jak cewki Bobina, Czy anyopne sugerować co to cewka Bobina jest i jakiego materiału jest wykonany of.I możesz pisać obraz cewki Bobina w razie potrzeby.

Zdecydowanie transformator, więc prawdopodobnie ferromagnetyczny (ferryt) materiał, jak etmabreu sugeruje. Układ działa, zapewniając stałe napięcie DC z prostownika (na dole od strony 1). Obwód transformator na najwyższych aktów lewego jako napięcie akumulatora. Gdy napięcie na równoległych nasadek jest wystarczająco wysoka, iskiernik (SG) prowadzi i wysyła impulsu prądowego do "Bobina" cewki. To centrum-gwintowany cewka / transformator powoduje większe napięcie do stawienia się na zaciskach lampy, która jest pod wysokim napięciem impulsów potrzebna do rozbicia ksenonu i zacząć łuku.

Zdecydowanie transformator, więc prawdopodobnie ferromagnetyczny (ferryt) materiał, jak etmabreu sugeruje. Układ działa, zapewniając stałe napięcie DC z prostownika (na dole od strony 1). Obwód transformator na najwyższych aktów lewego jako napięcie akumulatora. Gdy napięcie na równoległych nasadek jest wystarczająco wysoka, iskiernik (SG) prowadzi i wysyła impulsu prądowego do "Bobina" cewki. To centrum-gwintowany cewka / transformator powoduje większe napięcie do stawienia się na zaciskach lampy, która jest pod wysokim napięciem impulsów potrzebna do rozbicia ksenonu i zacząć łuku.
Wielkie dzięki ale co to ma wyglądać ferrytu jak kamień z dwóch końców wypolerowane jak nikiel metal.Can galwanicznie możecie polecić mi coś.

Wielkie dzięki ale co to za ferrytu spojrzy jak kamień z dwóch końców wypolerowane jak nikiel metal.Can galwanicznie możecie polecić mi coś
Nie wiem.. Poszedłbym wyszukać kilka innych obwodów lampy ksenonowe łukowe i zobaczyć, jakie sprzętu używają do WN transformatora.

Nie mam pojęcia. Poszedłbym wyszukać kilka innych obwodów lampy ksenonowe łukowe i zobaczyć, jakie sprzętu używają do WN transformatora.
Dziękuję Panie dużo!

Ok jestem również próbuje dowiedzieć się ferrytu typu ale do dzisiaj nie luck.Hope można uzyskać jakieś informacje.

Materiał jest Mn-Zn dla Xenon Ballast rdzenia trafo. Kształt i wielkość powinny być zgodne potrzebną moc.

Materiał jest Mn-Zn dla Xenon Ballast rdzenia trafo. Kształt i wielkość powinny być zgodne potrzebną moc.
Mam ferryt ale doza praca bez powłoki na górze, a my jesteśmy w stanie znaleźć, jaki rodzaj powłoki that.Kindly dzielić Ome veiws temat.

Istnieje srebrny powłoka na obu końcach pręta ferrytowego i jeśli skórka tej powłoki od niego doza prac.

Nie słyszałem o tym. I już zrobić kilka xeno bez problemu i oczywiście bez tej specjalnej powłoce. Możesz przeszukiwać internet i szukać producentów wzory i można znaleźć wiele rzeczy i różnych sposobów jak to zrobić.

Nie słyszałem o tym. I już zrobić kilka xeno bez problemu i oczywiście bez tej specjalnej powłoce. Możesz przeszukiwać internet i szukać producentów wzory i można znaleźć wiele rzeczy i różnych sposobów w jaki to zrobić.
Czy możesz zaproponować mi coś, mam morskich aplikacja to dlaczego jestem tak szczególności o jego niezawodności, jak chcę zrobić tylko, że projekt, który działa kłopoty darmo!

Proszę zaproponować mi odpowiedni materiał z Bobina, jej nie rdzeniem ferrytowym, to coś else.Please sugerować.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back